BIST 10.308
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.454,72
HABER /  GÜNCEL

Soma'da çok acı bir tablo var! Aileler parça parça!

Türkiye yasta! Tarihinin en büyük maden kazasıyla karşı karşıya kalan Türkiye ölümlerinin yasını tutuyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Türkiye Soma'dan gelen haberle sarsıldı! Yaklaşık 800 işçinin çalıştığı Soma'daki maden ocağında, akşam saatlerinde trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. 150 metre kotunda meydana gelen patlamayla birlikte yüzlerce işçi mahsur kaldı.

Türkiye'nin gözü kulağı Soma'da... İyi bir haber için bekleyiş sürerken ailelerin tükenen umutları yerini göz yaşı ve isyana bırakıyor... 

CHP milletvekili Aykut Erdoğdu dün geceden beri maden kapısında nöbet tutan vekillerden sadece biri... Sabah ulaştığımız Erdoğdu facia yerinde yaşananları aktardı:

AİLELER KENDİNİ PARÇALIYOR


Çok acı bir tablo var, aileler kendilerini parçalıyorlar, ciddi bir koordinasyonsuzluk var. Böyle büyük bir maden kazasına hzırlıksızlık olduğumuz her halimizden belli.  

ÖZEL EKİP GELDİ KOORDİNASYON MERKEZİ'NİN HABERİ YOK

Allah'tan umut kesilmez tabii ama konuştuğumuz insanlar çok fazla umut vermiyorlar. İçerde kesif bir duman var, anladığım kadarıyla derin noktalarda aramalar yapmaları gerekiyor ama duman yüzünden giremiyorlar. Garp Linyitleri işletmesinden (GLİ) özel bir ekip geldi. Onlar da bekliyorlar, kimsenin kimsenin haberi yok burada. Onlar gelmiş, koordinasyon merkezinin haberi yok. Bu konuları deşmek istemiyorum ama burada kahreden bir tablo var.