BIST 10.400
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.412,28
HABER /  GÜNCEL

Madende Kaç kişi var ?

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 205 madencinin hayatını kaybettiğini söyledi. İçeride ne kadar işçi olduğunu söylemekten bile...

Abone ol

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 205 madencinin hayatını kaybettiğini söyledi. İçeride ne kadar işçi olduğunu söylemekten bilerek kaçındığını ifade eden Yıldız, "Sayıyı işçi kardeşlerimiz çıktıkça paylaşacağız" dedi.
Türkiye’de şu ana kadar yaşanmış en yüksek işçi kaybıyla sonuçlanan bir kazaya doğru gidildiğini kaydeden Yıldız, "Otopsilerin tamamlanması, sayın valilerimizin, bakan yardımcılarımızın yaptıkları çalışmalarla beraber şu anda 7 tane işçi kardeşimizin cenazesini ailelerine teslim ettik. Bu sayı artacak. Bir yandan otopsileri yapılıyor. Diğer yandan adli tıp kurumundan buraya uzman ve teknikerler geldiler. Bütün bu işlemler bittikten sonra adli ve idari soruşturmaların yapılacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biz şu an acımızla uğraşıyoruz. Zamanın aleyhimize işleyeceğini söylemiştim. Allah rahmet etsin. Acılı ailelerine sabırlar niyaz ediyorum" diye konuştu..
İçeride ne kadar işçi olduğunu söylemekten bilerek kaçındığını ifade eden Yıldız, "Sayıyı işçi kardeşlerimiz çıktıkça paylaşacağız" dedi.
(İHA)