BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.464,86
HABER /  GÜNCEL

Soma maden kazasında SON DAKİKA

Soma'daki madende Salı gününden bu yana devam eden yangının söndürüldüğü açıklandı.

Abone ol

Soma'da maden kazasının olduğu madendeki yangın nihayet söndürüldü. Yangının söndürülmesiyle birlikte de kurtarma çalışmaları yeniden başladı.

Soma'da şu ana kadar 282 işçinin cesedinin çıkarıldığı facianın yaşandığı madende gün boyunca kurtarma çalışmaları yapılamadı. Bunun sebebi yangının ana merkeziydi. Buradaki yangın bir türlü söndürelemediği için o alandaki işçilere de ulaşılamıyordu.

Gün boyu yapılan çalışmalar yangını söndürmeye yönelik oldu. Nihayet salı günü faciayı başlatan o yangın söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, maden içindeki karbonmonoksit gazı boşaltıldı ve ekipler içerideki işçilere ulaşmak için madene girdi.

BAKAN GİRİLEMİYOR DEMİŞTİ

Enerji Bakanı Taner Yıldız öğle saatlerinde yaptığı son açıklamada, madendeki yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını şöyle açıklamıştı;

-"282 işçi kardeşimizi cansız bedenlerini ailelerine teslim ettik. Arama kurtarma çalışmalarını aksatan yangın ise sürüyor. Yangını söndürmek için yapılan çalışmalarda gelişme var. Yangının asıl yaşandığı yere de yaklaşıyoruz. Karbonmonoksit oranı azalıyor ki bu yangının azaldığı anlamına geliyor. Kurtarma çalışmaları bundan sonra daha hızlı sürecek. Ayrıca adli ve idari soruşturma sürüyor. Eğer ihmali olan biri varsa gözünün yaşına bakmayız. Burada hepimizin canı var. Bütün yurttaşlarımızın kalbi burada atıyor. O yüzden özel ya da kamu hiç bir ihmale göz yummayız."