BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.395,01
HABER /  GÜNCEL

Soma Kömür İşletmeleri: İlk kez görülen bir olay

Şirketten gelen açıklamada, kaza "Madencilik sektöründe ilk kez görülen bir olay" olarak tanımlandı. Şirket hızla yayılan yangın nedeniyle güvenlik prosedürünün uygulanamadığını belirtti. Soma Kömür İşletmeleri AŞ Cuma günü basın toplantısı düzenleyecek.

Abone ol

Soma'da facianın meydana geldiği madenin sahibi olan Soma Kömür İşletmeleri AŞ'den yazılı bir açıklama geldi. Şirket yaşanan faciayı "Madencilik sektöründe ilk kez görülen bir olayla karşı karşıyayız" diye tanımladı.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, açıklamada şöyle dendi: "Yangından 5 dakika önce bütün ölçüm mekanizması, bütün verilerin normal şartlarda olduğunu göstermiştir. Ne yazık ki işletmemizde mühendislik ve teknik olarak bugüne kadar görülmeyen ve açıklanamayan yangın vuku bulmuştur"

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'nin açıklamasında, yangının "her türlü emniyet tedbirinin alınmasına rağmen normal şartlardan daha hızlı bir şekilde" yayıldığı ve normal emniyet prosedürünün işleyemediği ifadesi de yer aldı.

Yangının çıkış nedeninin yapılacak detaylı incelemelerle anlaşılabileceği de ifade edildi.

Açıklamada kaza anında yaşananlara da değinildi ve "İşletmede zehirli gazlar yüzde 1 seviyesine geldiği zaman kilitlenen bir sistem bulunmaktadır. İçerideki karbonmonoksit oranı yükseldiği zaman elektrik sistemi durmuş ve jeneratörler devreye girmiştir" ifadelerine yer verildi.

'Kamuoyunun şüphesi olmasın'

Yangınla ilgili her türlü detayın inceleneceğinin de ifade edildiği açıklamada, "Yangının ortaya çıkmasının pek çok nedeni olabilir. Bu detayların titizlikle incelenerek kamuoyuna duyurulması, kaybettiğimiz canlara olan borcumuzdur" dendi.

Şirket Cuma günü basın toplantısı düzenleyecek.