BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.412,00
HABER /  GÜNCEL

Soma'da son dakika haberleri!

Soma'da son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Soma'da ölü sayısı 283 olarak açıklandı. İşte Soma'daki son durum;

Abone ol

Acının başkenti Soma'da yürekler dağlanmaya devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akşam saatlerinde bir kez daha kameraların karşısına geçti ve son bilançoyu açıkladı. 

Soma'da facianın yaraları sarılmaya çalışılsa da gelen her haber yürekleri dağlamay devam ediyor.
Taner Yıldız, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermek için bir kez daha kameraların karşısına geçti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, bir işçinin daha cenazesine ulaşıldığını ve rakamın 283'e çıktığını söyledi. Maden ocağında, karbonmonoksit oranının bir hayli düştüğünü ve yangının kısmen söndüğünü ifade eden Yıldız, cenazesine ulaşılan 6 işçiyle ilgili şu ana kadar kendilerine herhangi bir müracaat olmadığını, bu aileleri beklediklerini duyurdu.

2.20140515231612.jpg 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın maden ocağının alt kısmına, küçük bir birim kurduğunu ve işçi yakınlarının kendilerine başvurmalarını isteyen Yıldız, bu ailelerin kendilerine hızlıca müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. Yıldız şöyle konuştu:
 
"Bir an önce yakınlarını teslim etmek istiyoruz. Bazı TV'lerde ben arıyorum diyenlerin bize müracaat etmediklerini görüyoruz. Bu duyuruyu buradan yapalım. Hızlıca müracaatları bekliyoruz. Sabaha kadar işçi kardeşlerimizin cenazelerini yakınlarına teslim edeceğiz. Burada herhangi bir eksik kusur varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı söylemiştim. İdare ve adli olarak soruşturma başlamıştır. Bu konuda gerekli kurumlar aynı şekilde görevlerinin başlarındadır. Vatandaşlarımızın müsterih olmalarını istiyorum.
 
"CUMA GÜNÜ İTİBARİYLE..."
 
İnşallah sonuna gelmişizdir. Bu gece yapacağımız çalışmalarımız çok önemli. Cuma günü itibariyle bu işleri toparlamayı düşünüyoruz. Bizim şu anda düşündüğümüz tek şey var. İşçi arkadaşlarımızın tamamen çıkarılmasını istiyoruz. Kimlik tanıma işlemlerinin de tamamlanmasını bekliyoruz. Hastanede 3 tane hastamız kaldı, diğerleri taburcu oldu. Bunların hayati tehlikesi de bulunmuyor.
 
Biz bugün normalde aile yakınlarının işçi kardeşlerimizi alacağını düşünmüştük. Mutlaka o ailelerin müracaatlarda bulunacağını düşünüyoruz. Hemen AFAD merkezine gelecekler ve biz de kendilerine inşallah bir işlemden sonra ailelerine teslim etmiş olacağız.
 
BU GECE HIZLANACAK
 
283'e çıktı çıkarılan işçi sayısı. Bu akşam ciddi bir hareketlenme var, ciddi biçimde bir çalışma yürütülüyor. Bu akşam bunun netleşeceğini düşünüyoruz. Panelin birinde daha bu çalışma şu saat itibariyle başlamıştır.
 
Şu ana kadar verdiğimiz rakamların hepsi teyit edilmiştir. Bizim sağlamamız şu şekildedir. Maden ocağında tüm kontrolleri yaparız ve ardından da bu rakamları açıklarız. 
 
400 metre aşağıda çalışıyoruz. Her an farklı şeylerle karşılaşabiliyoruz. Bu nedenle bugün ve yarın yapacağımız çalışmalar çok önemli. Maden ocağını tamamen inceledikten sonra bunu da kamuoyu ile paylaşacağız. 
 
Denetimlerimizde bugüne kadar 114 maden ocağı, gerekli koşulları yerine getiremediği için kapatıldı. Bu belki haber olmamış olabilir ama biz bu konuda duyarlı davranıyoruz.