BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL

Baba-oğul ölüme de birlikte gitti

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden baba ve oğul yan yana gömüldü. <br/>Manisa’nın Soma ilçesinde meyd...

Abone ol

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden baba ve oğul yan yana gömüldü.
Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen patlamanın yürek burkan hikayeleri gün yüzüne çıkıyor. Patlamanın olduğu gün Fatih Avkaş (19) ile babası Hüseyin Avkaş (46), aynı vardiyada çalışmak üzere işe gitti. Vardiyanın sonunda eve gitmek için hazırlanan baba ve oğul, patlamanın ardından dışarıya çıkamadı. Maden ocağının derinliklerinde yan yana can veren baba ve oğlu ölüm bile ayıramadı. Kurtarma ekipleri tarafından madenden çıkartılan baba ve oğlunun cenazeleri, Soma Belediye Mezarlığı’na yan yana defnedildi. Yakınları kabri karanfillerle süslerken, dualarını da eksik etmedi.
Avkaş ailesinin yakını Nurşan Koçyiğit, baba ve oğlunun birbirine doyamadığını ifade etti. Çok büyük bir acının olduğunu belirten Koçyiğit, “En son bir hafta önce kendilerini gördüm. Dayım önce esnaflık yapıyordu. Emekli olduğu için geçimini iyi sağlayamıyorlardı. Daha sonra maden ocağında çalışmaya başladı. 1 yıldan beri de oğluyla birlikte çalışıyordu. Oğlu işe girmeyi kendi istedi. Allah onları ayırmadı, demek ki birbirlerini çok seviyorlardı. Hanımının durumu çok kötü. Bu son olsun. Daha önceden bu kadar olmuyordu. Oğlu bir yıl olmuştu başlayalı. İşinden memnundu ve çok seviyordu. İkisi de çok azimli ve çok çalışıyorlardı. Çok güzel yuvaları vardı. Allah yıktı. Kullardan gelse dayanılmazdı. Ama Allah’tan gelince dayanmaya mecburuz” dedi.
(İHA)