BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,58
ALTIN 2.492,38
HABER /  GÜNCEL

Soma Holding’e kötü haber

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Atabacası İşletmeleri’nin durdurulduğunu, Soma Kömürleri’ne ait Işıklar’daki işletmelerin faaliyetlerinin de d...

Abone ol

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Atabacası İşletmeleri’nin durdurulduğunu, Soma Kömürleri’ne ait Işıklar’daki işletmelerin faaliyetlerinin de durdurulduğunu açıkladı.
Atçı, "Çalışma Bakanlığı İş Güvenliği Müfettişlerimizin eylül ayında bir denetimi olacaktı ilçemizde. Teftiş Kurulu Başkanı’yla yaptığımız görüşmeler neticesinde bu çalışmaların öne alınarak haziran ayında, yani 3 gün sonra bu denetimlere buradan bütün bu maden sektörünü kapsayacak şekilde başlayacak" dedi.
Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, kaymakamlık binası önünde denetlenen maden ocaklarına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İş müfettişlerinin Soma Kömürleri A.Ş.’ye ait Işıklar İşletmesi’ne girdiğini belirten Kaymakam Atçı, "Şu saatler itibariyle denetimler tamamlandı. İş güvenliği müfettişleri kararıyla da Atabacası İşletmeleri durduruldu. Aynı şekilde Soma Kömürleri’ne ait Işıklar’daki işletmelerin faaliyetleri de durduruldu. Orada tespit edilen eksiklikler rapora yazıldı. Onları biraz sonra bu kararı uygulayacağız hem de firmaya tebliğ edip, firmaya tebliğ edilen eksikliklerin giderilmesini bekleyeceğiz. Bu eksiklikler giderildikten sonra müfettişler tekrar bakacak. Eğer ki giderilmişse bu işletmeler tekrar açılacak. Aynı şekilde İmbat A.Ş’nin de bir ocağıyla ilgili bir şikayet vardı. O şikayet incelendi. Şikayetin gerçekleri yansıtmadığı tespit edildi ve bu ocaktaki üretim devam ediyor" dedi.

"DENETİMLER ÖNE ALINDI"
Çalışma Bakanlığı İş Güvenliği Müfettişleri tarafından Eylül ayında yapılacak denetimlerin Haziran ayına alındığını ifade eden Kaymakam Atçı, "Çalışma Bakanlığı İş Güvenliği Müfettişlerimizin eylül ayında bir denetimi olacaktı ilçemizde. Teftiş Kurulu Başkanı’yla yaptığımız görüşmeler neticesinde bu çalışmaların öne alınarak haziran ayında, yani 3 gün sonra bu denetimlere buradan bütün bu maden sektörünü kapsayacak şekilde başlayacak. Bu kapsamda diğer ocaklarda eksiklikler tespit edilirse, o ocaklarda da benzer uygulama yapılacak. Bu süreç içerisinde işçilerimizin maaşlarında bir sorun olmayacak, maaşlarını alacaklar" ifadelerini kullandı.
Atçı ayrıca, işe başlayan madencilerin çalıştıkları madende gördükleri eksiklikleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ya da iş yeri sahibine bildirmesini söyledi. Kaymakam Atçı, işçiler tarafından bildirilen eksikliklerin giderilmemesi halinde işçilerin iş yerine girmeme hakları olduğunu da hatırlattı.
(İHA)