BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,62
ALTIN 2.474,15
HABER /  MEDYA

Önce Sabah Sözcü'yü sonra da Sözcü Sabah'ı...

Sabah ile Sözcü gazeteleri arasındaki karşılıklı suçlamalar AK Parti ile CHP polemiklerini aratmadı. İki gazete de birbirlerini vergi kaçırmakla suçluyor!

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Günün en ilginç medya kavgası Sabah ile Sözcü leri arasında yaşandı. Hükümete desteği ile bilinen Sabah grubu geçtiğimiz günlerde Sözcü'yü vergi kaçırmakla suçlarken Sözcü cephesi de bugünkü haberinde Sabah'ı vergi kaçırmakla suçladı.

SABAH'TAN SÖZCÜ'NÜN PATRONUNA VERGİ SUÇLAMASI

Sözcü gazetesini cemaat güdümünde yayın yapmakla suçlayan Sabah, gazetenin sahibi Burak Akbay'ı da vergi kaçırmakla itham etmişti. Sabah'ın ilgili haberinde şu iddialarda bulunmuştu:

"Sözcü'nün sahibi Burak Akbay'ın yüzbinlerce liralık vergi borcunu ödemediği için haczedilen lüks araç ve evlerini kullanmaya devam etmesini kamuoyuna taşıyan Takvim'e hala cevap veremedi. Takvim'in yaptığı haberleri görmezden gelerek tetikçilik yapmaya devam eden Sözcü, iddialara cevap veremeyerek kendi patronunun yaptığı vergi kaçakçılığını da onaylamış oldu.

Burak Akbay son 10 yılda servetine servet kattı. 8 şirket kurdu, iki gazete çıkardı. Gazetesi Sözcü’den her gün hükümete hakaret yağdırdı. Son yayınlanan vergi rekortmenleri listesini bile eleştirdi. Ama vergisini ödemediği için hacizli araçlarla gezmekte sakınca görmedi…"

SÖZCÜ'DEN MİSİLLEME: ASIL SABAH VERGİ KAÇIRIYOR!

Sözcü ise Sabah cephesinden gelen suçlamalara bugün bir karşı suçlama ile misilleme yaptı. Asıl vergi kaçıran tarafın Sabah olduğunu idda eden Sözcü 2008'den yana iki gazetenin vergi bilançosunu yayınladı.

İşte Sözcü'nün Sabah'ı vergi kaçımakla suçladığı o bilanço:

screen-shot-2014-05-28-at-4.43.13-pm.png