BIST 10.941
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.515,59
HABER /  GÜNCEL

Solunum cihazı bozuldu mu?

Gazi Üniversitesi'nde solunum cihazlarında arıza mı var? İddialara dekan cevap verdi.

Abone ol

Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde, solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören 5 çocuğun iki dakika arayla kalbinin durduğu iddia edildi. İddialara cevap veren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinas, böyle bir olayın yaşanmadığını savundu.

ÖLEN ÇOCUĞUN TEDAVİSİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR HASTALIĞA SAHİPMİŞ

Konuyla ligili NTV'nin sorularını yanıtlayan, Cinas, hayatını kaybeden hastanın ailesine ölebileceğini söylediklerine dikkat çekerek, "Doğumsal bir hastalık olduğu için tedavisi mümkün olmadığı için biz sadece destek tedavi vererek yaşatabildik. O cihaz bozuksa başka cihaz var. Türkiye'nin en bol cihazı olan hastaneyiz. Çok ucuz bir cihazı mı temin edemiyoruz? Ben olayları başından beri bilen takip eden birisiyim. Bu sadece geçici bir panik. Şu an hastalar hastanede tedavi görüyor."

AYNI CİNAZLARLA TEDAVİ GÖRÜYORLAR

Diğer hastalarda şu an herhangi bir problemin söz konusu olmadığını vurgulayan Cinas, "Bunların cihaz destekleri devam ediyor. Bazı yanlış yansımaları da var. Cihazların düzğün çalışmadığı konusunda. Tamamen yanlış bilgi. Aynı cihazlarla destek tedavilerini almakta. Zaten öyle bir şey olsaydı şu an bu hastalar bu cihazlarla olamazdı." dedi.