BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.425,27
HABER /  POLİTİKA

Solda birlik için Ecevit önerisi

Solda birlik arayışları konusunda, en ilginç teklif SHP lideri Karalayçın'dan geldi.

Abone ol

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, solda birlik arayışları konusunda, "Lafı çok dolaştırmadan ve karmaşık ilişkileri tanımlamadan ittifaka evet deniliyorsa, adını da 'Ecevit İttifakı' koyarak bir araya gelinmesi gerekir" dedi.

Karayalçın, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve beraberindekilerin ziyaretinde gazetecilerin solda birlik arayışı ile ilgili sorularını yanıtladı. Vatandaşların, sol partilere "bir araya gelin, sizi iktidar yaparız" mesajı verdiğini savunan Karayalçın, yurttaşların bu çağrısını olumlu olarak yanıtladıklarını söyledi.

Lafı çok dolaştırmadan ve karmaşık ilişkileri tanımlamadan buna evet deniliyorsa, adını da "Ecevit ittifakı" koyarak bir araya gelinmesi gerektiğini ifade eden Karayalçın, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Buna evet deniliyorsa, çözüm de var, iktidar da var. Eğer hayır deniliyorsa, umudunu sol partilerin iktidarına bağlamış vatandaşlarımızın umutlarını boş yere tüketmeyelim. Bunu açıkça söyleyelim.

'Bekleyin' deniliyor. 'Koşullar uygun değil' deniliyor. Koşullar niye uygun değil, ben bunu bilmek isterim. Ben tam tersini düşünüyorum. Bunu geçmişte yaşamış bir siyasetçi olarak diyorum ki, bu hemen yapılmalı. En azından bunun yapılacağı ilan edilmeli. Yalnızca sol partilerin ittifakını istiyoruz. Hukuken ittifak olanaklı olmadığına göre fiilen ittifak yapılacaktır. Bunun iki yolu var: Ya bir çatı partisi kurulacak ya da ikinci seçenek olarak var olan partilerden birinin çatısı altında toplanılacaktır. İş bu kadar basit ve açık. Bunu karmaşık hale getirmeye gerek yok. Hemen ve yalnızca sol partilerle yapılmalı. Bunun nesini tartışıyoruz? Buna 'evet' denmiyorsa, yurttaşlarımız bunu görmeli. Kim 'evet' diyor, kim 'hayır' diyor? Kim testiyi taşıyor, kim testiyi kırmakta, bu görülmeli."