BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,95
ALTIN 2.446,77
HABER /  GÜNCEL

Tatil beldelerinde utanç otelleri

Türkiye'de yayınlanan bir rapor ürküttü... Ege ve Akdeniz'de çocuk seks turizmi yapan oteller var.

Abone ol

Son günlerde artan çocuklara yönelik şiddet ve seks haberleri Türkiye gündemini değiştirirken, yayınlanan bir rapor acı tabloyu ortaya koydu.

Türkiye'de çocuk istismarı artık organize bir şekilde yapılıyor, çocuklar kaçırılıyor veya fuhuşa zorlanıyor. Ege ve Akdeniz'de belli otellerin çocuk seks turizmi için kullanıldığı açıklandı...

Çocuk istismarını gün yüzüne çıkarmak için yapılan çalışma sonuçlandı. 1.5 yıl süren araştırmanın sonucuna göre, Türkiye'de çocuk istismarı organize bir şekilde yapılıyor. Çocuklar kaçırılıyor ve kentlerde fuhuşa zorlanıyor. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin başında Profesör Oğuz Polat var.

Prof. Polat, proje kapsamında hayata geçirilen 0216 450 54 54 numaralı çocuk destek hattıyla ensest ve çocuk pornosu olaylarının ortaya çıkarıldığını açıkladı.

Polat ayrıca, Türkiye'nin son yıllarda çocuk seks turizminde aktif rol oynadığını, Ege ve Akdeniz'de bazı otellerin bu amaçla kullanıldığını söyledi. Polat'a göre, Emniyet bilişim suçlarında yetersiz ve eğitimsiz.

Uzmanların raporuna göre, projenin nihai amacına ulaşabilmesi için bir an önce Meclis araştırma komisyonu kurulması gerekiyor.




(CNN-Türk)