BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.424,19
HABER /  GÜNCEL

Silahlı Kuvvetler personel alıyor

Silahlı kuvvetlere astsubay ve memur alımı için sınav açılıyor. İşte başvuru koşulları;

Abone ol

Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının astsubay ve uzman erbaş alımına ilişkin 2006-2007 yılı başvuru ve sınav takvimleri belirlendi.

Buna göre, Jandarma Astsubay Temel Kursuna başvurular, 15 Ocak 2007-9 Şubat 2007 tarihleri arasında il ve ilçe jandarma komutanlıkları ile Ankara-Beytepe'deki Jandarma Okullar Komutanlığı İnsan Kaynakları Seçme ve
Değerlendirme Merkezine şahsen yapılabilecek.

Yazılı sınav, 5 Mayıs 2007 Cumartesi günü Ankara'da yapılırken, seçme sınavları 29-30 Haziran 2007 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Adaylarda, askerlik hizmetini yapmış olmaları, yapmamış ise Mart 2008 tarihine kadar tecilli olmaları, fiziki kontrol, bedeni yetenek ve mülakat sınavları sırasında silah altında bulunmamaları, askerlik hizmetini yapıyorlarsa seçme sınavlarının yapılacağı tarihe kadar terhis olmaları şartları aranacak.

Adaylarda, 4 yıl ve daha fazla süreli yüksek öğretimi bitirenlerin en fazla 27 yaşında (1980 yılında ve daha sonraki yıllarda doğmuş), daha az süreli yükseköğretimi bitirenlerin en fazla 25 yaşında (1982 yılında veya daha sonraki yıllarda doğmuş) olması koşulu da aranacak.

Adaylardan ayrıca, yüksek öğretim programlarından mezun olmuş veya 29 Haziran 2007 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olması da isteniyor.

-ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURULARI-

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna başvurular da 26 Şubat 2007-30 Mart 2007 tarihleri arasında yapılabilecek.
30-31 Temmuz ve 1-2-3 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılacak seçme sınavı Jandarma Okullar Komutanlığı'nda gerçekleştirilecek.

Adayların en fazla 21 yaşında (1986 doğumlu)
ve lise veya dengi okullardan 2006 yılında mezun olması veya en geç 2007 yılı Haziran ayı döneminde mezun olabilecek durumda olması gerekiyor.

-SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ ALACAK-

Sahil Güvenlik Komutanlığının 2007 yılı uzman erbaş alım takvimi de belli oldu. Buna göre, halen görevde bulunan erbaş/erler ile terhis olmuş personel, istenilen belgeler ile birlikte en geç 13 Nisan 2007 tarihine kadar Sahil
Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığı PK.417 Yeni Liman 07050/Antalya adresine başvurabilecek.

Yazılı sınav 6 Mayıs 2007 tarihinde yapılırken, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik testi, yüzme testi, uygulamalı sınav ve mülakat sınavı ise 7-11 Mayıs
2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adayların, 13 Nisan 2007 tarihi itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 26 yaşından gün almamış olması, halen 2006/2 ve daha önceki dönemlere tertipli çavuş, onbaşı veya er olarak askerlik hizmetini yapmakta olmak veya terhisi üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olması da istenilen şartlar arasında yer alıyor.

-ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR-

Adaylarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olması şartının yanı sıra, taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış, yahut para
cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile, bir suçtan dolayı hükümlü bulunmaması veya soruşturma altında olmaması şartı da aranıyor.

Adayın kendisinin, evliyse eşinin, öz veya üvey anne,baba ve kardeşlerinden herhangi birisinin, tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasi, yıkıcı, irticai,
bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olması, tarikat, dergah, yasa dışı faaliyet
gösteren; örgüt, dernek, öğretim kurumu gibi gizli ve açık teşekkül veya gruplarla ilişkisi bulunduğuna dair haklarında herhangi bir bilgi ve belgenin olmaması, herhangi bir siyasi partiye üye olmaması veya siyasi partinin organları veya bağlı kuruluşlarında görev yapmamış olması da isteniyor.

-KARA KUVVETLERİNE MEMUR ALIMI-

Kara Kuvvetleri Komutanlığına da kurum içinden ve açıktan istisnai memur alınacak. Komutanlık, birer adet hukuk uzmanı, halkla ilişkiler ve tanıtım uzmanı, inceleme ve kontrol mühendisi, askeri yasak bölgeler uzmanı, tüketim malzeme bütçe hazırlama ve uygulama uzmanı, elektronik sistemleri etüt uzmanı, tekstil etüt uzmanı, Avrupa Birliği uzmanı, uygulama programcısı, psikometri uzmanı, meslek yönetim uzmanı, eğitim uzmanı alacak.

Adaylar müracaat evrakları ile birlikte 18-19 Aralık 2006 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkez Komutanlığına (Cebeci/Ankara) şahsen müracaat edecekler.

Başvurusu kabul edilen adaylara sınav giriş çağrısı, 22 Aralık 2006 tarihinde internet sitesinde (www.kkk.tsk.mil.tr) duyurulacak.