BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.501,86
HABER /  POLİTİKA

Sol ittifaktan türbana özgürlük

DİSK önderliğindeki 10 Aralık Hareketi, solda yenilenme ve birleşmenin temellerini açıkladı.

Abone ol

Sosyal demokraside yenilenme ve güç birliği için sosyal demokrat parti, kurum ve kişilere çağrıda bulunan 10 Aralık Hareketi, temel politikalara ilişkin yaklaşım ve çözüm önerilerini bir kitapçıkta topladı. Hareket, gerekli hukuki değişiklik yapılarak başörtüsünün yükseköğretim kurumlarında serbest bırakılmasını istedi.

Milletvekili dokunulmazlığının siyasi konularla sınırlandırılmasının bir ihtiyaç olduğunun vurgulandığı metinde, 12 Eylül Anayasası yerine sivil bir anayasanın hazırlanması ve yargı reformunun gerektiği kaydedildi.
Kürt sorununun yadsınamayacağı ve isyanla çözülemeyeceğinin vurgulandığı metinde çözümün, üniter devlet yapısı içinde ekonomik, sosyal, demokratik politikalarla bulunabileceği anlatıldı.

Kitapçıkta, AKP hükümeti döneminde yapılan yasal değişiklikler, olumlu karşılandı. "Eksikliklerine rağmen yasal düzenlemeler, katılım ve yerel ekonomik ve sosyal gelişme potansiyelini artırmak bakımlarından yeni olanaklar sağlıyor. Yerel düzeyde siyasete hareket kazandırmak ve yönetim deneyimi açısından bu olanaklar kullanılıp geliştirilmelidir" denildi.