BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,00
ALTIN 2.496,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sökede fakülte inşaatı sona yaklaştı

Söke Eğitim Vakfı öncülüğünde çeşitli kurum ve kuruluşların önemli katkılarının yanında, vatandaşların bağışları ile yaptırılan fakülte inşaatı sürüyor.

Abone ol

Dış cephe sıvasının tamamlanmasının yanında binanın iç zemin kaplamasının büyük bölümünün tamamlandığı Söke fakülte binası inşaatında uzay çatı yapım çalışmaları başladı.

Binanın en üst katında yer alacak çok amaçlı salonun çatısı uzay çatı olacak. Yüklenici firma tarafından uzay çatı malzemelerinin getirilerek montajına başlanırken; çatı kaplamasının kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. Uzay çatı ile birlikte önümüzdeki günlerde binanın pencerelerinin PVC doğramalarının ve camlarının monte edileceği öğrenildi. Diğer taraftan fakülte binası inşaatında kullanılacak mermerler de temin edildi.

Uzun yıllardır Söke ilçesinin gündeminde olmasına rağmen bir yıl kadar önce ciddi adımların atılmaya başlanması ile Sökelilerin adeta kenetlendiği fakülte hayali, gerçeğe dönüşüyor. Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirzer Başkanlığı’ndaki SÖKEV öncülüğünde yapımı devam eden Adnan Menderes Üniversitesi’ne bağlı Söke Fakültesi, İşletme Fakültesi olarak eğitime açılacak.

2010-2011 eğitim yılında faaliyete geçecek Söke İşletme Fakültesi hem Söke Üniversitesi’nin ilk adımları, hem de Söke’nin eğitim kenti olma hedeflerinin habercisi olarak görülüyor.