BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.502,77
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykalın yeni hedefi derin sular

Deniz Baykal'ın kurultay öncesi satın aldığı iddia edilen süper lüks gemi bugün yola çıktı.

Abone ol

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın satın aldığı iddia edilen 350 bin dolarlık 24.5 metre boyundaki "Blue İn Blue" isimli süper lüks teknenin, demirli olduğu Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek beldesinden İstanbul'a hareket etmek için çıkış aldığı öğrenildi. İngiliz bayraklı tekneyi kendisinin satın aldığını öne süren broker Fatih Mehmet Tuluay, Baykal ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Göcek'teki Clup Marina'da bulunan ve merhum işadamı Nurullah Gezgin'e ait olduğu belirtilen İngiliz bandıralı, 97 model Fairline Squadron 59 marka, 24.5 metre boyunda, 4.95 metre genişliğindeki 340 bin dolarlık "Blue In Blue" isimli süper lüks teknenin, önceki gün siyasetten kopmayacağını açıklayan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olup olmadığı iddiaları netlik kazanmadı.

Yabancı bandralı olduğu için, alım satımında Türkiye'deki herhangi bir kurum ya da kuruluşta işlemi olmayan tekneyi Fatih Mehmet Tuluay isimli bir brokerin satın aldığı belirtildi.

Basın mensupları, liman görevlileri tarafından teknenin yakınına sokulmazken, Blue In Blue'ya çıkan ve kaptanla görüşen Fatih Mehmet Tuluay açıklama yapmaktan kaçındı.

Tuluay, Deniz Baykal ile ilgili soruları yanıtsız bırakırken, "Deniz Baykal ile ilgisi yok. Teknenin sahibi benim" demekle yetindi.

İçinde 630 beygir gücünde 2 volvo motoru, birisi kaptan kabini olmak üzere 3 kabini bulunan, en fazla 29 mil sürat yapabilen ve 350 bin dolara alındığı ifade edilen teknenin Göcek limanından bugün çıkış aldığı öğrenildi.

Ancak, amatör kaptan ehliyeti bulunan Tuluay tarafından İstanbul'a götürüleceği belirtilen teknenin ne zaman yola çıkacağı açıklanmadı.

Teknenin sahibi olduğunu söyleyen Fatih Mehmet Tuluay'ın yurt içinde ve dışında tekne alım satımı yaptığı öğrenildi.

"Baykal tekne aldı" iddiası

Habertürk gazetesi, bugün Deniz Baykal'ın kendisine yeni bir tekne aldığını iddia etmişti.