BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,97
ALTIN 2.451,87
HABER /  GÜNCEL

Sokaklara kül tablası

Kadıköy Belediyesi, yere izmarit atılması yasağını çeşitli önlemler alarak uygulamaya koydu.

Abone ol

Bunun ilk örneği olarak da Bahariye Caddesi'ne 40 adet sokak kül tablası koydurdu. Sigarasını sokakta içen Kadıköylüler, izmaritlerini kül tablalarına söndürerek, 20 YTL 'lik para cezasından kurtuluyor.

Vatandaşların sigara yasağına alıştırmak için çalışmalara başladıklarını kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, bir ay önce Bahariye Caddesi'ne kül tablaları koyduklarını söyledi. Sigara içilmesini yasaklayan yeni yasanın henüz toplumun birçok kesimi tarafından öğrenilemediğini belirten Öztürk şunları söyledi: "Sigara yasağı başladı ama birçok vatandaşın kafası karışık. Gittiğimiz her yerde bize bu konuda çeşitli sorular soruluyor.

Sağlık Bakanlığı'nın bu yasa yürürlüğe girmeden çok önce gerekli tanıtım ve uyarıları yapması gerekirdi. Bizde bu konuda çalışmalara başladık. Belediyemize bağlı Kültür Merkezlerimiz başta olmak üzere özellikle içinde sinema, tiyatro, cafe bulunan yerlerimize gerekli uyarı yazıları gönderdik, buralarda hiçbir şekilde yasağın delinmemesi talimatı verdik.

Kendi binalarımızda zaten yasağa uyuluyor. Bunun dışında zabıtalarımız da diğer yerlere gerekli tebligatları yapacaklar. Sigara içen vatandaşlarımıza şimdilik para cezası kesmiyoruz. Bir ay süreyle de kesmeyeceğiz. Sadece uyarıyoruz. Çünkü yasağın toplumun her kesiminde öğrenilmesi, anlaşılması lazım." Öztürk, Bahariye Caddesi'nde konulan Sokak Kültablalarının da büyük oranda kullanıldığını belirterek şunları söyledi:

"Yasaktan bir ay önce biz Bahariye Caddesi'ni yeniden düzenlerken, sigara izmaritlerinin yerlere atılmaması için sokak tipi kül tablaları koymaya karar verdik. 40 Adet Bahariye Caddesi'ne yerleştirdik. Yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerimize Halitağa Caddesi, İskele çevresi gibi kalabalık noktalara koymaya devam edeceğiz.