BIST 10.557
DOLAR 32,19
EURO 35,15
ALTIN 2.426,30
HABER /  GÜNCEL

Günah bizden gitti uyarısı!

Tarım sektörü alarm veriyor..Türkiye Ziraatçılar Derneği başkanı Yetkin önlem alınmazsa yaşanacak tabloyu açıkladı;

Abone ol

Kuraklığın bakliyat üretimine darbe vurduğunu belirten TZD Başkanı Yetkin, uyardı: Acil önlem alınmazsa Ramazan'ın da yaklaşmasıyla tarım ürünü fiyatları astronomik düzeye çıkar.

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, kuraklığın getirdiği verimsizlik ile bakliyat üretiminde ciddi azalma ve daralma yaşanacağını söyledi.

Kuraklığın özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun bir takım kesimlerinde yüksek derecede ortaya çıktığını vurgulayan Yetkin, önlem alınmazsa Ramazan ayının da yaklaşmasıyla başta baklagiller olmak üzere tarım ürünü fiyatlarının 'astronomik' düzeye çıkacağını kaydetti.

Yetkin, özellikle mercimek, nohut ve fasulyede tarımsal üretim yönünde ciddi olumsuzluk yaşandığını söyledi. Dünyada işlenmiş gıda ürünlerinde rekabetçi bir süreç yaşandığını belirten Yetkin, şöyle konuştu:

YENİ STRATEJİ...

"Bu kadar kritik bir noktada Türkiye'nin kendi tedbirini alması, yeni yol haritası çizmesi, yeni strateji belirlemesi gerekiyor. Türkiye'nin ilk olarak ithalatı önleyici tedbir alması, ardından dünyadaki acımasız pazar savaşında ihracata yönelik ürün sayısını artırarak, dünyada kendi yerini kendi gerçekleriyle alması gerekiyor."

Takvim