BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  GÜNCEL

Sokağa soba kurdular

Bu soğukta çoluk çocuk sokakta kalan aile sokağa soba kurarak hayatta kalmaya çalışıyor.

Abone ol Konya’da kirayı ödeyemedikleri için evden çıkarıldıkları belirtilen ve dondurucu soğukta dışarıda kalan aileye sokağa soba kurarak yaşamaya çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre, merkez Selçuklu ilçesi Fatih Mahallesi Altın Kalem Sokak’ta bir ailenin soğukta dışarıda kaldığı ihbarı üzerine polis ekipleri belirtilen adrese gitti.

Ekipler baba Halim, anne Filiz ve çocukları Fatma (8), Mustafa (10) ve Kerim (5) Aturaz’ı, yol kenarına kurdukları sobanın çevresinde ısınmaya çalışırken buldu.

Eşinin yaklaşık 2 yıl önce yüksekten düşme sonucu çalışamaz hale geldiğini, kendisinin de bir fabrikada çalışmaya başladığını belirten Filiz Aturaz "Bende de çalışmama engel olacak bazı rahatsızlıklar ortaya çıktı. Tam olarak bir muayenem yapılmadı ancak, verem olabileceğim söylendi. Eşim de ben de çalışamayınca 4 aydır ev kirasını ödeyemedik. Ev sahibi bugün eşyalarımızı dışarıya çıkarttırdı. Şimdi dondurucu soğukta dışarıda kaldık. Gülseren (13) ve Halime (15) adlı 2 kızımı yakınlarımızın yanına gönderdik. Küçük çocuklarla kurduğumuz sobanın kenarında ısınmaya çalışıyoruz" dedi.
Baba Halim Aturaz ise çatıdan düşme sonucu omurilik ve bacağında kırıklar oluştuğunu, takılan platinler nedeniyle çalışamaz hale geldiğini belirterek polisler yardım istedi.

Ekipler, asfalt üzerine serilen yatakta üzerlerine battaniye örtülerek ısıtılmaya çalışılan Mustafa, Kerim ve Fatma Aturaz ile anne Filiz Aturaz’ı önce araçlarına aldı, sonra da geceyi rahat geçirmeleri için polis merkezine götürdü. Baba Halil Aturaz ise eşyalarının başında kaldı.

Ailenin barınma sorununun kalıcı olarak çözülmesi için polisin, durumu yetkili makamlara bildireceği öğrenildi.