BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.416,57
HABER /  POLİTİKA

Panelde ihtilal çağrısı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şubesi'nin panelinde konuşulan sözler çok tartışılacak.

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şubesi tarafından 04-13 Şubat 2008 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen 'Hukuk ve Siyaset Okulu' sona erdi.

Burada yapılan konuşmalar ise akıllara durgunluk veren türden. ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un yönettiği panelde yanında oturan Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) Genel Sekreteri Birol Başaran, Türkiye'de hukuk dışına çıkılmasını önerdi.

"Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor diye düşünüyorum." diyen Başaran, şok edici konuşmasında, "Bazı durumlarda hukukun askıya alınmasında bir zarar yoktur diye düşünüyorum. Bunlardan bir tanesi de Atatürk'ün yaptığı devrimdir. Atatürk'ün çok hukuka bağlı olması için padişahın huzurunda selam durması gerekiyordu. Bir saatten sonra 'yok buraya kadar' dedi.

'Ben padişahı tanımıyorum' dedi. Hukuk dışına çıktı. Ama ülkesini kurtardı. Hukuk ilkelerine saygı duyulması gerekenlerin affına sığınarak ben öyle düşünmüyorum. Ülke dara düştüğü zaman hukuk dışına da çıkılır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Başaran'ın konuşması başta Şener Eruygur olmak üzere tüm salon tarafından dakikalarca alkışlandı. (Zaman)