BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  POLİTİKA

Rejimi türban mı yıkacak?

BBP lideri türban tartışmalarının son bulmasını istedi. Yazıcıoğlu asıl sorunun işsizlik olduğunu söyledi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu: "Rejim kaygısı bırakılsın, Anadolu'nun asıl sorunu işsizlik"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Anadolu'nun asıl gerçeğinin işsizlik olduğunu söyleyerek, gündeme bu konuların gelmesini istedi. Başörtüsü meselesini rejim kaygısı yapanlara seslenen Yazıcıoğlu, "Bu kadar basit şeylerle yıkılacak bir rejim varsa zaten onu kimse ayakta tutamaz." diyerek asıl sorunlara eğilinmesi gerektiğine dikkat çekti. Partisinin İl Divan Toplantısı'na katılan BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Yimpaş Otel'de basın toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye'nin her döneminin gerilim ve gerginliklere dolu olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, Türkiye'nin tartıştığı ve hatta rejim sorunu haline getirdiği cumhuriyet değerlerinin ve laikliğin elden gittiği iddialarıyla ortalığın gerginleştirildiği bir dönemde halkın çok farklı gündemlerinin olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bir başörtüsü gerçeği olduğunu bu sorun hiç zaman geçirilmeden bir gerilime kavgaya meydan vermeden çözülmesi gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, "Türkiye bu sorunda kurtarılarak asıl gündemlerimize geçebilmeliyiz. Başörtüsü meselesinin daha fazla tartışılması yerine en tabi olan eğitim hakkının adalet içinde herkesin fırsat eşitliğine sahip olduğu bir ortamda yapılabilmesi ve herkesin eğitim hakkından faydalanması gerekir." dedi.