BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Abdüllatif Şener bombardımanı

Devlet eski bakanı, Erdoğan'ın "öfke hitabet sanatıdır" sözlerine tepki gösterdi. Bunun yanlış ve zararlı olacağını söyledi.

Abone ol
Eski Başbakan Yardımcısı, cumhuriyet tarihinde ilk kez ilave kaynak kullanan hükümeti, günü kurtaran ekonomi politikaları üretmekle suçlayarak, ekonomide yabancılaşma süreci yaşandığına dikkat çekti..

Abdülatif  Şener hükümetin, cari açığı kapatmak için ülkeye geçici giren sağlıksız yabancı yatırımlara ve düşük kura müdahale etmemesine büyük tepki gösterdi.

EKONOMİ POLİTİKA YABANCILAŞIYOR 

Bütçe açığının yabancı para girişi ile kapandığını belirten Şener, rakamlara bakmadan yabancılaşmanın korkunç boyutta devam ettiğine de dikkati çekti. Bu artışın ise, ekonomi politikalarının da yabancılaşması anlamına geldiğini söyledi.


İLK KEZ İLAVE KAYNAK KULLANILIYOR

Cumhuriyet tarihinde ilk kez 2003- 2007 yılları arasında bütçedeki vergi gelirleri ile normal gelirler dışında bir hükümetin ilave kaynak kullandığını belirten. Abdullatif Şener, elde edilen 24.5 milyar dolarlık özelleştirme gelirinin, merkezi yönetimin kullanımına girdiğini ifade etti.

Abdüllatif Şener, normal gelirin dışında hükümetin kullandığı ilave kaynak miktarının aşağı yukarı 160 milyar dolar olduğunu bildirdi. Ancak, bol miktarda gelen ve bize ait olmayan paranın ise zaafı gizlediğini öne sürdü.