BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.435,66
HABER /  GÜNCEL

Şok! Zombi hapı İstanbul'da! Kargodan çıktı!

Korkulan oldu! Kullananları zombiye çeviren ve tüm dünyada hızla yayılan "zombi hapı" olarak ünlenen "flakka" isimli uyuşturucu İstanbul'a girdi. Kargo ile gönderilen haplar yakalandı. Özel bir televizyon kanalında spikerlik yapan kargo sahibi Serkan O. gözaltına alındı.

Abone ol

İspanya’nın Barcelona şehrinden İstanbul'un Avcılar ilçesine gönderilen kargodan, kullananı çılgınlık derecesinde saldırganlaştıran uyuşturucu flakka çıktı.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince İstanbul Uluslararası Posta İşleme Merkezinde narkotik dedektör köpekler eşliğinde gerçekleştirilen rutin kontrolde 'Baron' ve 'Aika’ isimli narkotik köpeklerin tepki vermesi üzerine, İspanya’dan gönderilmiş ve alıcısı İstanbul’da Ü.K. olan posta gönderisi açıldığında içerisinde üzerinde “Ocean Burst" yazılı 50 adet küçük paket olduğu görüldü. Paketler açılarak içindeki beyaz renkli toz maddeden alınan numune uyuşturucu test cihazında analiz edildiğinde, Flakka isimli sentetik uyuşturucuda kullanılan kimyasal olan “Alpha-PVP hydrochloride" sonucu alındı.

CEBİNDEN SARI BASIN KARTI ÇIKTI

Bunun üzerine başlatılan operasyonda Esenyurt Posta Dağıtım Merkezi'ne gelen ve alıcı kısmında ismi yer almamasına rağmen kendisine ait olduğunu söyleyen S.O.’ya gönderi teslim edildi. S.O. gönderiyi teslim aldıktan sonra gümrük muhafaza memurları tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan S.O.'nun yapılan üst aramasında üzerinden sarı basın kartı çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda S.O.'nun daha önce bu uyuşturucu hakkında bir kanalda haber yaptığı tespit edildi. 

KULLANANI YAMYAMA ÇEVİRİYOR

ABD ve Brezilya başta olmak üzere tüm dünyada yayılmaya başlayan, kullananları adeta yamyama çevirip saldırganlaştıran uyuşturucunun, ilk kez Türkiye’de yakalandığı belirtildi.

ZOMBİ HAPINI ALIP EKRANDA HABER SUNMUŞ

Özel bir kanalda haber spikerliği yapan Serkan O., “Barcelona’dan bir yakınım kargoyu gönderdi. İçinde ne olduğunu bilmiyordum” dedi. ancak tutuklanarak cezaevine gönderildi. Serkan O.’nun söz konusu uyuşturucuyla ilgili haberler sunduğu da öğrenildi. Güvenlik güçleri, uyuşturucunun kaynağını bulmak için araştırmalarını sürdürüyor.

ÖLÜMCÜL TEHLİKE

Rusya menşeili olan sentetik uyuşturucunun ilk olarak ABD’de ortaya çıktığını söyleyen yetkililer, toz ve hap şeklinde kullanılan uyuşturucuyla ilgili uyarıda bulundu. Uyuşturucu kullananların görüntüsünün korku yarattığı ve ölümcül etkisi olduğunu belirten yetkililer, “Maddeyi kullananlar, tanımadıkları kişilere saldırıyor, üstlerini başlarını parçalıyor. Halüsinasyona yol açan madde, kalp krizine neden oluyor” dedi. ABD’de bu uyuşturucuyu kullanan bir kişinin arkadaşının yüzünü yediği de medyada yer aldı.