BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  GÜNCEL

Bomba Gökçek iddiası! Ya istifa et ya azledileceksin

Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yönetim Kurulu toplantısında istifası istenen ancak direnen belediye başkanları için "Gereğini yapmayacak olanlara biz gereğini yaparız" dedi.

Abone ol

AK Parti'de istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili tansiyon giderek yükseliyor.

Sırbistan dönüşü gazetecilerin "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifası istendi mi?" sorusu üzerine "O konu da konuşuldu" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında net tavrını bir kez daha gösterdi.

SIRBİSTAN DÖNÜŞÜ HAVAALANINDA BİR KEZ DAHA...

Türkiye gazetesinin haberine göre, MYK toplantısında Melih Gökçek'in Sırbistan dönüşü kendisini karşılamaya geldiğini ve orada bir kez daha konuştuklarını belirten Erdoğan, "Çok kısa sürede gereğini yapacak. Gereğini yapmayan olursa biz gereğini yaparız" dedi.

İHRAÇ EDİLMEYECEK, AZLEDİLECEK

 AK Parti kurmaylarına göre azil süreci işletilmeyecek. Parti yönetiminde "İhraç olursa sadece partiden gitmiş olacak. Ve belediye başkanlığını bağımsız olarak yürütmeye devam edecek. Bizim istediğimiz bu değil. Belediyenin başından gitmesi lazım. Çünkü belediyelerde kalırsa bu isimler partimize zarar verirler. İstifa etmediği durumda İçişleri Bakanlığı devreye girecek ve o kişi, ilgili hükümlere göre başkanlıktan uzaklaştırılacak" görüşü hakim. 

Melih Gökçek'ten son dakika adımı! Kimi aracı yaptı?

İÇİŞLERİ DEVREYE GİRECEK

Bunun yerine İçişleri Bakanlığı devreye sokulacak. İlgili başkan ile ilgili inceleme ve ardından soruşturma başlatılacak. Başkanlar bu kapsamda görevden alınacak.

YENİ BAŞKANLARIN 2019 KADERİ NASIL OLACAK?

AK Parti'de, 2019 seçimlerine 1.5 yıl kala göreve gelen İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yeni bakanların istişareye önem vermesi ve sorun çıkarmaması ve kamuoyundan da destek görmeleri halinde yola devam edip aday gösterilecekleri de konuşuluyor.

İstifasının istendiği iddiasından sonra Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İran'a böyle uğurlamıştı.