BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.429,19
HABER /  GÜNCEL

Melih Gökçek'ten son dakika adımı! Kimi aracı yaptı?

İstifası istendiği artık neredeyse keşinleşen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, istifa etmemek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son bir randevu daha istediği iddia edildi. Gökçek, Başbakan Binali Yıldırım'dan aracı olmasını talep etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MYK'da "Ya gereğini yapacak ya da biz yapacağız" dediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Erdoğan ile görüşmek için Başbakan Binali Yıldırım aracılılığıyla girişimde bulunduğu iddiası konuşulmaya başlandı.

Kulislerdeki son iddiaya göre Gökçek’in, “proje sundum” dediği, ancak Erdoğan’ın Sırbistan dönüşü uçakta yaptığı açıklamada, “Bu vesileyle ifade ettiğiniz konulara da girme durumu oldu. Bunları konuştuk, görüştük” bilgisini verdiği görüşmeye Yıldırım da katıldı.

Gökçek’in, üç belediye başkanıyla ilgili, “istifa edin” talebini açıkça dillendirdiği açıklamaların ardından Gökçek, Yıldırım aracılığıyla bir kez daha Erdoğan’la görüşmek için yeniden harekete geçti.

Bomba Gökçek iddiası! Ya istifa et ya azledileceksin

 ERDOĞAN GERİ ADIM ATMAYACAK

Kulislerde Erdoğan’ın kabul etmesi halinde üçlü görüşmenin önümüzdeki hafta gerçekleşebileceği ifade edilirken, parti içinde Erdoğan’ın, “sorunlu” dediği belediye başkanları için geri adım atmayacağı konuşuluyor. Bu çerçevede belediye başkanlarının istifa açıklamaları için “eli kulağında” değerlendirmesi yapılıyor.