BIST 9.610
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.481,51
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Şok iddia! Meral Akşener korktuğu için...

Çarşamba gnü yeni partinin ismini ve logosunu açıklamaya hazırlanan Meral Akşener ve ekibiyle ilgili BBC'den çarıcı bir iddia geldi. BBC, Akşener ekibinin yedek parti ismi ve logosu çalıştığını öne sürdü. Peki neden böyle bir yol seçildi?

Abone ol

Meral Akşener ve ekibi yeni parti için son hazırlıkları yapıyor. Akşener, "Nazım Hikmet"in ismini taşıyan salonda yapacağı açıklama öncesi yaşanan endişeler nedeniyle yedekli çalıştı. İçişleri Bakanlığı'ndan yeni isim ve logoya izin çıkmaması durumunda yedek parti ismi, logosu ve sloganları hazırlandı. 

BBC Türkçe'nin haberine göre, Akşener ve ekibi yeni partinin "engellenebileceği " kaygısını taşıyarak yola çıkıyor. Yeni partiye İçişleri Bakanlığı tarafından "vize verilmeyebileceği" olasılığına karşı, partinin adı ve logosu da kurulacağı güne kadar sır gibi saklanıyor.

Peki engellemenme olasılığına karşı çantasında "yedek planlarla" yola çıkan Akşener ve arkadaşlarının yol haritasında neler var? İşte siyasi kulislere yansıyanlar:

BİRKAÇ FARKLI İSİMDE KURULUŞ DİLEKÇESİ HAZIRLANDI

Akşener ve ekibi, parti ismini de, "Daha önce bu isimde parti kuruldu" sürpriziyle karşılaşmamak için son derece gizli tuttu, hatta birkaç farklı isimde parti kuruluş dilekçesi hazırlandı.

Siyasi kulislerde, Akşener'in partinin kuruluşuna İçişleri Bakanlığı tarafından vize verilmemesi halinde, parlamento dışındaki mevcut partilerden birinin çatısı altında yola devam etme kararlılığında olduğu konuşuluyor.

KURULUŞ SONRASI NE YAPILACAK?

Partinin kurucu genel başkanı ve kurucu yönetimiyle olağan kongre sürecine gidilmesi için hızlı bir çalışma başlatılacak. Bunun için genel merkez hızla il ve ilçe örgütlenmesi için atamalar yapılacak. 2019 seçimlerine kadar, yasal süreler de dikkate alınarak örgütlenme sağlanıp, parti olağan kongreye gidecek.

ÜMİT ÖZDAĞ VE KORAY AYDIN AKYENER'E RAKİP OLABİLİR

Meral Akşener ve arkadaşları açısından en büyük sorun olarak, partinin kuruluş aşamasında veya daha sonra soruşturma/kovuşturmalarla engellenmesi. İkinci sorun olarak ise MHP içindeyken, Akşener'le genel başkanlık yarışına girmiş Koray Aydın, Ümit Özdağ gibi isimlerin, Akşener'le görüş ayrılığına düşmesi halinde, karşısına rakip olarak çıkma olasılığı.

Ayrıca uzun yıllar aynı saflarda siyaset yapmamış isimler arasında çıkabilecek görüş ayrılığı, yeni oluşumun "zayıf noktaları" olarak değerlendiriliyor.