BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Topbaş'ın damadı hakim karşısına çıkıyor işte istenen ceza

Kayınpederi Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifasına neden olan iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın FETÖ terör örgütüne üyelik suçalamasıyla yargılandığı dava bugün başlıyor.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik soruşturmada gözaltına alınıp tutuklanan İstanbul eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın yargılandığı dava bugün başlıyor. 

86 sanıklı davada TUSKON'un Başkanı Rızanur Meral, TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu sanıklar, Silivri'de ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

7.5 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS TALEP EDİLİYOR

İddianamede, Gülen, Meral ve Günay hakkında, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlarından ayrı ayrı 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası ve 'örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik' suçundan da ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sanıklardan Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari'ye 'örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 8.5 yıldan 18'er yıla kadar hapis cezası öngörülen iddianamede, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 80 sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

TAHLİYESİ OLAY OLMUŞ, SONRA TEKRAR TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma sonucunda 8 Eylül 2016'da tutuklanan iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın avukatları, 1 Mayıs 2017'de 5. Sulh Ceza Hakimliğine tutukluluğa itiraz başvurusunda bulunarak tahliye talep etmişti.

İtiraz dilekçesini değerlendiren hakimlik, dilekçe ekinde sunulan özel bir hastanenin 18 Nisan 2017 tarihli sağlık raporundaki tespitleri değerlendirerek, Kavurmacı'nın tahliyesine karar vermişti. Silivri Devlet Hastanesi'nin "mahkumun hayatı için kesin bir tehlike arz etmediği" şeklindeki sağlık raporu üzerine İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Kavurmacı hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Yakalama kararı sonrası gözaltına alınan ve adliyeye getirilen Kavurmacı 17 Haziran 2017'de tekrar tutuklanmıştı.

TOPBAŞ'IN İSTİFASINA NEDEN OLMUŞTU

Damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın FETÖ'den yargılanıyor olması İstanbul eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın görevinden istifa etmesine neden olmuştu.