BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'ın 'seni başkan yaptırmayacağız' sloganının mucidi meğer...

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, bugünkü yazısında geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 'Kızıl Soros' lakaplı esrarengiz işadamı Osman Kavala ile ilgili çarpıcı bir iddiayı aktardı.

Abone ol

Osman Kavala, Selahattin Demirtaş’ın üç tekrarla Meclis kürsüsünden okuduğu “Seni Başkan yaptırmayacağız” sloganının mucidi mi?

FETÖ kapsamında terör fonunun kilit ismi iddiasıyla gözaltına alınan işadamı Osman Kava'nın evindeki dijital malzemeler inceleniyor, telefonundaki geçmişe dönük HTS trafiği irdeleniyor, 15 Temmuz öncesi katıldığı toplantılar mercek altında.

Her siyasi krizde adı geçen STK çalışmaları adı altında ajanlık suçlaması yöneltilen bir isim. Bunlardan en dikkat çekeni ise Demirtaş detayı oldu. Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, "Dokunursan yanarsın" başlıklı bügünkü yazısında Kavala'yla ilgili ilginç bir ayrıntıyı paylaştı.

"HENÜZ TEKZİP YEMEDİ"
(...)Hem PKK sempatisini gizlemiyor, hem de PKK siyasetiyle paralel görünmekten rahatsızlık duymuyor; bunu “doğal ve olması gereken bir pozisyon” gibi görüyor.

Olabilir. Bunun (bir terör örgütüne zımni desteğin) suç olduğunu söylemeye çalışmıyorum... Bir şeye “sempatiyle” bakmanız, ille de o “şey”den sorumlu tutulmanızı ve tecziyenizi gerektirmiyor. Ayrıca bunlar yargının konusu. Bize ne, size ne, kime ne...

Şunu demeye çalışıyorum: Sol entelijansiyanın “özgürlük mücadelesi veren gerilla” olarak değerlendirdiği örgüt, devletin uçakları tarafından vuruluyor. Bu uçaklar da, PKK sempatisini gizlemeyen Osman Kavala tarafından modernize ediliyor. Peki, bu nasıl oluyor?

Kavala’yla ilgili “dikkat çekici” ayrıntılardan birini de Hasan Öztürk ve Hilal Kaplan yazdılar: HDP’nin tutuklu Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın üç tekrarla Meclis kürsüsünden okuduğu “Seni Başkan yaptırmayacağız” sloganının mucidi (daha doğrusu metin yazarı) Osman Kavala’ymış. Bu iddia da henüz tekzip yemedi."

'Londra Şeytanı' Soros'a en yakın isim gözaltına alındı