BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL

Şok belgeye flaş tepkiler

Taraf gazetesi tarafından ortaya çıkarılan şok belgeye tepkiler sürüyor... CHP ve MHP'nin açıklamaları için tıklayın...

Abone ol

İNTERNETHABER
Haber Merkezi

TSK'nın şok belge açıklamasına tepkiler sürüyor... AK Parti'den yapılan açıklamanın ardından muhalefet partileri de peşpeşe açıklamalar yaptı...

CHP ''Başbakan açıkladığı gibi gerekeni yapmalı'' derken, MHP ise tam tersine Başbakan'ın 'dava açacağım' sözleriyle süreci kendi lehine kullandığına; TSK'nın yıpratıldığına, Başbakan ile TSK'nın ortak tavır sergilemesi gerektiğine dikkat çekti... 

İşte o açıklamalar:

BAŞBAKAN GEREKENİ YAPMALI

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu: Eğer sahte ise Sayın Başbakanın çok daha aktif bir şekilde bunun gereğini yapmak üzere harekete geçmesi gerekiyor.

Doğru ise de gereğini yapmak üzere harekete geçmesi gerekiyor. İki halde de Sayın Başbakanın verdiği sözün arkasında duracağını, umuyoruz ve diliyoruz. Madem ki özgürce tartışacağız, o zaman bu süreçte bu yasak kaldırılacak ve insanlar özgürce tartışacaklar. Bu süreç açılmalı.

Belgenin sahte olup olmadığı, belgenin birileri tarafından oraya konulup konulmadığı, bu sağlıklı tartışma sürecinde ancak ortaya çıkabilir. Bu süreci laboratuarlarda yapılan çalışmalar, deneyler, kriminal çalışmalar destekleyebilir. Ama bu yasağın ivedilikle kalkması gerekir diye düşünüyorum.

BAŞBAKAN ASKERLE ORTAK TAVIR SERGİLEMELİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: MHP olarak demokrasiye dışarıdan müdahale edecek bu girişimlere karşı mücadelemizi sürdürdük. İşin diğer yönü de TSK'nın bu süreç içinde yıpratıldığıdır. Asker sivi ekseninde bir kamplaşma yaratılmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Neden soruşturma beklenmiyor. Biz bu süreçte gerçeklerin açıklanmasını istemiyor muyuz?

Malesef bu süreci siyasal amaçlı kullanmaya çalışıyorlar. AKP Genelkurmay Başkanı'yla ortak bir tavır oluşturmalıdır. Bu süreçten kimse kazançlı çıkmaz. Gündemi değiştirmek için bir amaç için kullanıldığı görülmektedir. Sayın Başbakan 'dava açacağım' dedi. Demek ki bir belgenin varolduğunu kabul ediyor.

Bu belge bir başkasının bürosunda bulundu. Nasıl basına gidiyor onu araştırmak lazım... Aslında bu süreci kendi istekleri doğrultusunda yönlendirmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürülüyor. Sonuçta demokrasi kaybetiyor, TSK yıpratılıyor. Kazanma eğilimi gösterenler ise AKP'liler. Türkiye sürekli iç enerjisini tüketiyor. Başbakan Türkiye'yi yönettiğinin farkında değil.

Genelkurmay Başkanı'yla görüşüp, ortak açılama yapması gerekir. 'Dava açacağım' diyerek bu süreci siyasal amaçlı kullanacağını ifade ediyor. Kendi hükümetine bağlı kurumu yıpratmamak için gerekeni yapmalıdır.