BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Soğuk çok soğuk! Deniz bile dondu

Türkiye kutup soğuklarının etkisi altında.. Her yer buz kesti. Soğuklar o derece şiddetli ki deniz bile dondu..

Abone ol

Soğuk hava Çanakkale Gelibolu'da denizi dondurdu. Balıkçı teknekelerinin bağlandığı iç limanda denizin üzerinde buz parçaları oluştu..

Türkiye’nin birçok yeri karakışa teslim... Kayseri’de bir kişi donarak öldü. Gelibolu’nun İç Liman bölgesinde denizin üzerinde buz parçaları oluştu. Edirne’de ise Tunca Nehri’nin kıyı bölümü dondu Türkiye’nin büyük bölümü kar yağışı, soğuk ve fırtınayla mücadele ediyor. Kayseri’de bir kişi donarak ölürken, Gelibolu’nun İç Liman bölgesinde soğuk nedeniyle denizin üzerinde buz parçaları oluştu. Antalya’da ise ağaçlar çiçek açtı.

İSTANBUL'DA SICAKLIK -8'E KADAR DÜŞECEK
Kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmalarında, 3 bin 475 personel ile 770 aracın sabaha kadar ana arterler, meydanlar, E-5 ve TEM bağlantı yollarında görev yaptığı, ekiplerin 22.00-07.00 saatleri arasında yollara 4 bin 120 ton tuz, 61 ton solüsyon kullandığı açıklandı.

Kentteki kar yağışının bugün akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, perşembe gününe kadar yollardaki buzlanmaya dikkat edilmesini istedi.

Topbaş, “Perşembe’ye kadar ciddi bir buzlanma olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklığın da -8’e kadar düşeceği belirtiliyor. Özellikle sürücülerin viyadük ve köprüler başta olmak üzere araç kullanırken dikkat etmesi gerekiyor. Kar lastiği kullanan araçlara müdahale edilmeyecek. Bizim tavsiyemiz zincir yerine, kar lastiğinin edinilmesidir” dedi.