BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Snowden'ın babası Rusya'ya gidecek

ABD'nin gizli istihbaratını sızdıran Edward Snowden'ın babası Lon Snowden'ın Rus vizesi aldığı ve çok yakında oğlunu ziyaret edeceği açıklandı.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri hakkındaki gizli istihbaratı sızdıran Edward Snowden'ın babası Lon Snowden'ın Rusya vizesi aldığı ve çok yakında oğlunu ziyaret edeceği açıklandı.

Lon Snowden, Amerikan ABD televizyonuna yaptığı açıklamada "adalet sisteminin gerektiği gibi işletilmesi" koşuluyla, oğlunun Amerika'ya dönmesini istediğini açıkladı.

Snowden, bir baba olarak oğlunun evine dönmesini istediğini ama adil bir yargılama yapılacağı konusunda kaygılar taşıdığını kaydetti.

"Şu sıralarda, liderlerimizin yaptıkları açıklamalara bakın... Tamamiyle sorumsuzca verilmiş demeçler bunlar." diyen Snowden oğlunun gerçekleri açığa vurduğunu ve büyük fedakarlıklar yaptığını" kaydetti.

Lon Snowden'ın avukatı Bruce Fein de, "Vizemiz var, tarihlerimiz belli, ama gösterilen yoğun ilgi nedeniyle, henüz açıklamıyoruz." dedi.

Edward Snowden, ABD'nin gizli istihbarat toplama programıyla ilgili bilgileri kamuoyuna sızdırdıktan sonra 23 Haziran'da Hong Kong'dan Moskova'ya gitmişti.

5 hafta süreyle Moskova'nın Şeremetyevo Havaalanının transit yolcu bölümünde kalan Snowden, gerekli belgelerin verilmesi ardından geçen hafta havaalanından ayrılmıştı.

Avukat Fein, Snowden'ın Rusya'daki avukatı Anatoli Kuşerena ile konuştuklarını ve Snowden'ın güvenli koşullar altında bulunduğunu aktardı.

Fein, "Tabii, müthiş yorgun. Şimdi enerjisi toplamak ve ne yapmak istediğine karar vermek için zamana ihtiyacı var." dedi.

Rusya'nın Snowden'a sığınma hakkı tanıması, Washington ile Moskova arasında zaten gergin olan ilişkileri daha da kötüleştirdi.

ABD, Eylül ayında yapılması planlanan ikili zirveyi iptal etti.