BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,70
ALTIN 2.527,95
HABER /  DÜNYA

Slogan siyaseti yapmıyoruz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bazıları sloganlarla ideolojilerle bir yerlere varacaklarını zannediyor. Fakat vatandaşımız şunu çok iyi bil...

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bazıları sloganlarla ideolojilerle bir yerlere varacaklarını zannediyor. Fakat vatandaşımız şunu çok iyi biliyor lafla hiç bir şey olmuyor. Slogan atanlar memleketin gücünü zayıflatmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Biz slogan siyaseti, ideoloji siyaseti yapmıyoruz” dedi.
Kalkınma Bakanı Yılmaz, AK Parti Mamak Mutlu Mahallesi Temsilliği açılışına katıldı. Açılışta konuşan Bakan Yılmaz şunları söyledi:
“Mutlu mahallesi temsilciliği birlikte yirmi dördüncü mahalle büromuzu açıyoruz. Bu yaygın güzel mahalle açılışından dolayı çok mutluluk duyuyorum. Bu iş bir ekip işi bu işlere katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum. AK Parti olarak iktidara geldiğimizden bu yana biz dedik ki etnik milliyetçilik yapmayacağız. Biz bölgesel milliyetçilik yapmayacağız, 76 milyona aynı nazarla bakacağız dedik. Doğuda ne varsa batıda o olsun dedik güneyi kuzeyi birbirinden ayıramayız dedik. Alevi, Sünni’yi birbirinden ayıramayız dedik. Müslüman’ı gayrimüslimden ayıramayız dedik. Hepsi bizim vatandaşımız dedik bu anlayışla vatandaşlarımıza hizmet verdik. 11 seneye yaklaşan hükümetimiz süresince geçmişe göre çok daha iyi yerlere gelindiğini görüyoruz. Bu sizin desteklerinizle oldu. Başbakanımızın destekleriyle hep birlikte bu duruma geldik.”
Yeni Büyükşehir Kanunu’yla artık bırakın şehir merkezini şehirdeki en ücra yerleşim birimi dahi belediyecilik anlayışı içinde ortak bir planlamaya konu olacağını hatırlatan Bakan Yılmaz, “Her bir üniteye hizmet götüreceğiz. Biz bugün sadece bugünün ihtiyacını karşılamıyoruz. Uzun zamanların ihmalini karşılıyoruz. Bir taraftan da bugünün ihmallerini karşılıyoruz. Bir anda bütün açıkları kapatmak mümkün değil. Ama vicdanı, gözü olan aklı, kalbi olan geçmişle günümüzü mukayese eden nereden nereye geldiğini görür ve takdir eder diye düşünüyorum” diye konuştu.

“BİZ SLOGAN, İDEOLOJİ SİYASETİ YAPMIYORUZ”
“Bazıları sloganlarla ideolojilerle bir yerlere varacaklarını zannediyor. Fakat vatandaşımız şunu çok iyi biliyor lafla hiç bir şey olmuyor. Boş sözlerle sloganlarla hiçbir şey olmuyor” diyen Bakan Yılmaz, “Slogan atanlar memleketin gücünü zayıflatmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Biz slogan siyaseti, ideoloji siyaseti yapmıyoruz. Biz milletin önceliği neyse bizim önceliğimiz de odur. Biz gençlerimizi çocuklarımızı iyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızı birilerinin siyasi emellerine alet olmasınlar diye uğraşıyoruz. Çocuklarımızı gençlerimizi aşırı ideolojilere karşı koruyalım diyoruz” dedi.
AK Parti’nin sadece ekonomik anlamda bir gelişim sağlamadığını ifade eden Yılmaz, “Biz ekonomik anlamda olduğu kadar sosyal politikalara da ağırlık verdik. Nerede bir aç açıkta kalan vatandaşımız varsa nerede bir dul, yetim vatandaşımız varsa yardıma ihtiyaç vatandaşımız varsa oraya el uzaktık sosyal yardımlaşama hastanelerimizle el uzattık İŞKUR ile el uzattık, belediyelerimizle el uzattık. Bugün Türkiye sosyal anlamda hiçbir zaman olmadığı kadar sosyal devlet olmuştur” şeklinde konuştu.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, “Burada açacağımız yirmi dördüncü mahalle temsilciliğimiz. Burada bir şeyin altını çizmek istiyorum. Burası seçim bir bürosu olarak hazırlanmış bir temsilcilik bürosu değil. Mamak teşkilatı kurulduğu ilk günden bugüne kadar bizim şiarımız olan birliğin beraberliğin dayanışmanın güzel bir örneği odu. Bu dayanışmayla teşkilatıyla merkezi hükümetimizle birlikte çalışmalarımızın en mükemmellerini yapmaya başladık. Bundan sonra da böyle devam edecektir’ ifadesini kullandı.