BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Aramaya tepki gösteren kadınlar koğuşu ateşe verdi

Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki aramaya tepki gösteren kadın mahkumlar, kaldığı koğuşta ateşe verdi. Olayda 7 kadın mahkum yaralandı. <br/>A...

Abone ol

Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki aramaya tepki gösteren kadın mahkumlar, kaldığı koğuşta ateşe verdi. Olayda 7 kadın mahkum yaralandı.
Alınan bilgilere göre, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bugün arama yapıldı. 5 kadın mahkumun kaldığı koğuşta yapılan aramalarda örgütsel bilgi içerdiği iddia edilen bazı kitap ve belgelere el konuldu. Bu aramayı bahane kadın mahkumlar akşam saatlerinde koğuşta eylem çıkardı. Koğuştaki yatakları ateşe veren kadın mahkumlar, ayrıca kendi koğuşlarından başka koğuşa alınan arkadaşlarının geri getirilmesini istedi. Yangın tüpleriyle müdahale edilen yangından dolayı 5 kadın mahkum zehirlenirken, yan koğuşta kalan 2 kadın mahkum da arkadaşlarına destek verdi. Dumandan etkilenen 5 kadın mahkum ile kendilerini duvara vurarak yaralayan 2 kadın mahkum cezaevine çağrılan ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.
Hastanede gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, eylemden dolayı 7 kadın mahkumun hastaneye kaldırıldığını ifade ederek, “Bazı kadın mahkumları farklı koğuşlara aldık. Arkadaşlarının koğuştan ayrılmasına da tepki gösteren mahkumlar akşam saatlerinde koğuşlarını yakmış. Yakma olayından dolayı 5 tane tutuklu ve hükümlü bayan etkilenmiş. Bunlar şu anda acilen hastaneye kaldırıldı. Endişe edecek bir durum yok. Sadece dumandan dolayı etkilendiler. Bunu isyan olarak değerlendirmiyoruz. Arkadaşlarının başka koğuşa ayrılmasına ve koğuşlarında yapılan aramalara tepki göstermişler. Bunun dışında cezaevinin tamamını ilgilendiren bir olay değil” dedi.
Aramalarda örgütsel içerikli bazı kitapların bulunduğunu belirten Kaya şöyle konuştu:
“Aramalarda örgütse içerikli kitaplar var. İncelenmek üzere bunlara el koyduk. Biraz da buna tepki göstermişler. Kütüphanemizde bulunan kitaplardan değil de daha çok örgütle ilgili bilgi, belge ve doküman içeren bir takım kitaplar bulundu. Biz de bunların içeriğinde bir sıkıntı var mı yok mu, bunları inceletmek adına el koyuldu.”
Jandarmanın müdahale etmediğini dile getiren Kaya, “Olayın çıktığı koğuş 5 kişilik bir koğuş ve bunların tamamı dumandan etkilenmiş. 2 kişi de yan koğuşta kalıp bunların eylemine destek veren kişiler. Bunlar da kendilerini duvara vurarak kendi kendilerine zarar vermişler. Jandarmanın müdahalesi söz konusu değil. Kendi eylemlerinin oluşturduğu bir olay” diye konuştu.