BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Skpe da hackerların hedefi oldu

Dünyanın önde gelen sohbet uygulamalarından biri olan Skype’a Suriyeli hackerlar saldırdı, Skype’ın resmi blog sayfası ve Twitter hesabı hack’lendi.

Abone ol

Dün akşam saatlerinde meydana gelen saldırı kendisini Suriye Siber Ordusu(Syrian Electronic Army) olarak tanıtan hacker’ların Skype’ın resmi blog sayfasını hacklemesiyle başladı.

Kısa sürede büyük ses getiren hack saldırısı sonrası hacker’lar rahat durmadı ve Skype’ın 3 milyonun üzerinde takipçiye sahip olan resmi Twitter hesabını da ele geçirdi.

Hacker’lar önce kendi hesaplarından ‘Microsoft e-postalarını kullanmayın, bu mail hesaplarından izleniyorsunuz ve bilgileriniz hükümetlere satılıyor’ şeklinde tweet atan hackerlar ardından bunu Skype hesabıyla retweet edince milyonlarca kişi hack saldırısını öğrenmiş ve söz konusu mesajı görmüş oldu.

Saldırı sonrası saatler sonra blog sayfası tekrar eski haline getirilirken, Skype Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ‘Hesabımıza siber saldırı olmuştur, ancak herhangi bir kullanıcı bilgisine sızıntı olmamıştır’ sözlerini kaydetti.

22700807.jpg