BIST 10.172
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.386,77
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin hain ilan ettiği kişi MİT'e mi çalışıyor?

Paralel devletin gizmi imamı Osman Hilmi Özdil'in selefi olduğu söylenen ve cemaatin dışladığı Özdemir, şimdi ne yapıyor?

Abone ol

Bir dönem cemaatin emniyet ve polisteki örgütlenmesinden sorumlu olduğu iddia edilen Kemalettin Özdemir şimdi MİT'e mi çalışıyor?

Sabah si yazarı Sevilay Yükselir, devletteki paralel yapılanmayla ilgili ilginç bir yazı kaleme aldı. Yazar, bugünkü köşesinde Gülen cemaatinin uzun bir süre önce dışladığı Kemalettin Özdemir ile hükümet-cemaat çatışması üzerine şaşırtıcı bilgiler aktardı.

Bu kişinin Gülen Cemaati'nin devletteki örgütlenmesinin önünü açan isim olduğunu yazan Yükselir, cemaatçilerin iddiasına dayandırdığı bilgilere göre Özdemir, MİT müsteşarı Hakan Fidan'a şimdilerde cemaatin örgüt yapısının çözülmesi ve çökertilmesi konusunda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a danışmanlık yapıyor.

CEMAATİN ÖRGÜTLENME YAPISINI EN İYİ BİLEN İSİMLERDEN

İddia hakkında "Fidan bu örgütlenmenin derinliklerini çözmek için Özdemir'i kendisine mihmandar yapmışsa emin olun çok doğru yapmış. Çünkü Özdemir, Cemaat'in örgütlenme yapısını en iyi bilen isimlerin başında geliyor" ifadelerini kullananan Yükselir, yazısına şöyle devam etti:

TECRÜBESİNDEN YARARLANILMIŞTIR

"İşte MİT'in ne kadar doğru bir hamle yaptığını anlatmak için verdim Sudanlı Samir örneğini. Sadece MİT değil, dünyanın her yerinde gizli servisler bu filmdekine benzer yöntemleri kullanıyor. Bir örgütü, bir derin yapıyı anlamak, çözmek ve çökertmek için ya örgütten birini alıyor yanına ya da örgüte birini sokuyor ve kendisine istihbarat kaynağı yaratıyor.
Sözün özü... Kemalettin Özdemir MİT Müsteşarlığı'nda Cemaatçilerin iddia ettiği gibi müşavir olarak kadrolu bir pozisyona getirilmemiştir. Bu tamamen saçma sapan bir iddia bence ama tecrübesinden ve bilgisinden faydalanılmıştır diye düşünüyorum.

2 BİN KİŞİLİK LİSTENİN HAZIRLANMASINDA ROLÜ VAR MI?

Ayrıca faydalanılan kişinin sadece o olmadığını da biliyorum. Hâlâ Gülen Cemaati bünyesinde olup ülke hayrına bildiklerini anlatmak isteyenlerle kontakta olunduğunu duyuyorum çünkü. Zira öyle olmasa Burhan Kuzu'nun sözünü ettiği o rapor nasıl hazırlanacaktı? Biliyorsunuz hoca, Başbakan'a sunulan bir istihbarat raporunda devlet içindeki paralel yapının planlarının, tüm şifrelerinin detaylarıyla yer aldığını ve 42 ilde yapılacak "Cadı Avı"nın da bu yolla engellediğini söyledi. Yargıda, emniyette, akademik platformda, iş dünyası ve medyada konuşlu 2 bin kişilik listenin Başbakan'ın önünde olduğunu aktardı.

2005'TE CEMAATTEN KOPMUŞ

Hocanın söylediği bu rapor gerçekse zaten tek başına Kemalettin Özdemir'in anlattıkları yetmez. Çünkü Özdemir'in Cemaat'ten kopuşu bayağı eskiye dayanıyor. Bildiğim kadarıyla ilişkisi 2005'te kesilmiş. O tarihten bu güne çok sular aktı köprünün altından. Kaldı ki onun yerine gelen yeni imam Kozanlı Ömer Özdemir'in kadrolarının birçoğunu tasfiye etti."