BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,98
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Skoda yeni modelleri ile geliyor!

Skoda'nın yeni modelleri, gelişmiş yüzü ve donanımlarıyla Temmuz ayının sonunda satışa sunulacak.

Abone ol

Skoda'nın yeni modelleri, gelişmiş yüzü ve donanımlarıyla Temmuz ayının sonunda satışa sunulacak.

Skoda, Rapid ve yeni Octavia ile hız verdiği model atağını makyajlı Superb modeliyle devam ettiriyor. Skoda'nın yeni tasarım çizgisine uygun bir yüze kavuşan, yeni donanımlarla zenginleştirilen ve tüm motor seçeneklerinde yüzde 19'a varan oranlarda daha ekonomik hale gelen Superb, Temmuz ayının son haftasından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. Yeni Superb'in yıl sonuna kadar 2.500 adet satılarak segmentinde yüzde 5'lik bir paya ulaşması bekleniyor.

Ön bölümü, A sütununa kadar yeniden tasarlanan Superb'ün radyatör ızgarası, logosu, farları ve sis lambaları, tamponu, ön çamurluğu ve motor kaputu tamamen yeni. Superb, ilk kez LED teknolojili gündüz farlarının entegre edildiği bi-xenon farlara ve LED teknolojili sinyal lambalarına sahip oldu. Aracın arka bölümü de üçgen formlu çizgiler ve C şeklinde yanan LED stoplarla tamamen yeni bir görünüm sunuyor. Superb'deki diğer görsel yenilikler de yeni jant seçenekleriyle Metal Gri ve Ay Beyazı adındaki iki yeni renk opsiyonundan oluşuyor. Makyajın otomobilin kabinine etkisiyse yeni döşemeler ve yeni direksiyon simidi şeklinde kendini gösteriyor.

Kabin genişliği ve bagaj hacminde yine çok iddialı

Superb'in hatchback versiyonunda kullanılan ve patenti Skoda'ya ait olan akıllı Twindoor bagaj kapağı sistemi, yenilenen versiyonda da yerini koruyor. Bagaj kapağının iki değişik şekilde açılmasına olanak tanıyan bu sistem sayesinde kullanıcılar, isterlerse sadece bagaj bölümünü isterlerse de arka cam ile birlikte kapağın tamamını açabiliyor. Yenilenen Superb'de bu sisteme kullanım kolaylığı getirilerek her bir kapak için ayrı bir düğme yerleştirilmiş. Superb'in hatchback ve Combi versiyonları, sınıflarının en geniş bagaj hacmini (HB: 595 lt, Combi: 633 lt) ve arka koltukta en iyi diz mesafesini sunuyor. Buna ek olarak makyajla birlikte ilk kez ön yolcu koltuğunun, şoförlü kullanımlar için arka koltuktaki yolcular tarafından elektrikli olarak ayarlanmasına da olanak tanınıyor.

Daha ekonomik ve verimli

Skoda Superb, motorlar ve sürüş sistemleri konusunda da bir adım ileri gidiyor. Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde, dizel motorların yanı sıra 125 beygirlik benzinli 1.4 TSI ünitede standart olarak sunulan start-stop ve fren enerjisini geri kazanım sistemleri sayesinde yakıt tüketimi ve emisyon oranları yüzde 19'a varan oranlarda azaltılmış. Vites oranları, düşük sürtünme direncine sahip lastikler, geliştirilmiş sürtünme katsayısı ve düşürülen ağırlık da, verimliliğin artırılmasındaki diğer etkenler arasında gösteriliyor.

Geniş motor gamı

Yenilenen Superb, Avrupa'da 4 benzinli ve 3 tane de dizel motor seçeneğiyle sunuluyor. Benzinli motor seçenekleri 125 bg'lik 1.4 TSI ile başlayıp, en güçlü seçenek olan 260 bg'lik 3.6 lt FSI'a kadar uzanıyor. 6 veya 7 ileri DSG şanzıman seçenekleri bulunurken, hatchback ve Combi'de 4x4 alternatifi de sunuluyor. Dizel motorların verimlilikleri ise önemli ölçüde gelişim göstermiş. Superb'in en güçlü dizel motoru olan 2.0 lt 170 bg'lik seçenek, 6 ileri manuel şanzıman şanzımanlı ve önden çekişli versiyonunda 100 km'de sadece 4.6 lt yakıt tüketiyor. Bu da yüzde 19'luk bir azalma anlamına geliyor. Bu motor, ilk kez dört tekerlekten çekiş sistemi ve DSG şanzımanla da kombine edilmiş.

1.6 lt 105 bg'lik TDI motorlu GreenLine versiyonu ise, manuel vites kutusuyla en ekonomik dizel motor seçeneği konumunda. Bu motor, 100 km'de 4.2 lt tüketirken, CO2 emisyonları 114 yerine 109 g/km'ye düştü. Söz konusu 1.6 TDI motorun 6 ileri manuel şanzımanlı ve Greenline özelliklerine sahip olmayan versiyonuysa 100 km'de 4.5 lt yakıt tüketimi ve 117 g/km CO2 emisyonuyla dikkat çekiyor. Bu değer, eskisine göre yüzde 10'a varan bir düşüş anlamına geliyor. 125 beygirlik 1.4 TSI benzinli motorun 6 ileri manuel vites kutusuyla birlikte yakıt tüketimiyse 100 km'de 6.8 lt'den 5.9 lt'ye düşürülmüş.

Yeni nesil Otomatik Park Yardımcısı

Skoda Superb donanım açısından da iyileştirildi. Bunlardan biri de Superb'de ilk kez kullanılan Otomatik Park Yardımcısı. Yola paralel şekilde park etme ve park yerinden çıkma fonksiyonuna ek olarak yeni sistem, artık dik olarak ve geri manevrayla park edebilmeye de olanak tanıyor. Bunun dışında araç, başka yenilikçi konfor donanımlarına da sahip. Örneğin Superb hatchback'te entegre güneş paneli bulunan elektrik kontrollü bir sunroof da bulunuyor. Bu sayede araç güneşli bir havada park halindeyken, söz konusu güneş panellerindeki enerjiyle çalışan bir vantilatör, kabinin sıcaklığını böyle bir sisteme sahip olmayan araçlarınkine oranla yaklaşık 25 derece kadar düşürebiliyor.

Superb Combi ise elektrikli açılabilen panoramic tavana sahip. Superb'de aynı zamanda sürücünün aracın kapılarını açması, kilitlemesi ve motoru çalıştırması için anahtar kullanmasına gerek bırakmayan KESSY (Anahtarsız Giriş, Çalıştırma ve Çıkış Sistemi) donanımı da bulunuyor. Modern Climatronic çift bölgeli klima sisteminin yanı sıra ısıtmalı ön ve arka koltuklar gibi özellikler de Superb'in donanımları arasında. Yenilikçi far sistemi ve Elegance paketinden itibaren sunulan Adaptif Ön Far Sistemi (AFS) ile donatılmış bi-xenon farlara da sahip olan Superb, "Sürücü Aktivite Desteği" (yorgunluk algılayıcı), "Yokuş Kalkış Kontrolü", "Lastik Basınç Kontrol" sistemi gibi donanımlar da sunuyor.