BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Arşivdeki TC belgeleri CHP'yi fena yakacak!

Hükümeti "T.C." tabelalarını kaldırmakla yerden yere vuran CHP'nin de tek parti olduğu yıllarda kullanmadığı ortaya çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Çözüm sürecine girildiğinden bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin kaldırılacağı söylentisini yaymak isteyenler "T.C." tabelasının kaldırılmasını büyük bir protestoya dönüştürülmüştü. Birkaç yıl önce alınan bu karar Türkiye Cumhuriyeti'nin PKK'yla yapılan pazarlıklar nedeniyle kaldırılmak istendiği iddiasıyla bambaşka bir hale getirilmişti. Meydanlarda yapılan eylemlerin yanı sıra sosyal medyada da isimlerinin başına "T.C." ifadesini ekleyenler olmuştu.

yazdığı yazısında CHP'nin de tek parti olduğu dönemlerde bakanlıkların başına "T.C." ifadesini koymadığının belgelerini yayınladı. Abdülkadiroğlu "CHP; Ak Parti için, Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya çalıştığı iddiası üzerinden bir algı oluşturmaya çalışıyor. Kendi destekçileri nezdinde bu algı pirim yapıyor." dediği yazısında CHP'yi de kendi geçmişiyle yüzleşmeye çağırdı.

CHP'nin AK Parti'yi Sağlık Bakanlığı'nın başındaki "T.C" ibaresini kaldırmasını eleştirirken aynı uygulamayı 1930'lu yıllarda kendisinin de yaptığı ortaya çıktı.

Abdülkadiroğlu T.C. kampanyasının boş bir kampanya olduğunu vurgulayarak CHP'yi "T.C" kullanmadı diye Cumhuriyeti kaldırmakla suçlayamayacağımız gibi şimdi de AK Parti için bunu söyleyemeyeceğimizi ifade etti.

İŞTE O BELGELER

 chp-tc-belgesi-1.jpg

Belgenin tarihi 4 Haziran 1935.

Sayı 508.

CHP iktidarı zamanı.

O zaman bakanlığın adı “Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı” imiş.

CHP Genel Sekreterliği tarafından Halkevlerine yazı gönderiliyor.

Yazı şöyle başlayıp devam ediyor:
“Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı neşriyatından aşağıda adları yazılı eserlerden birer tanesi halkeviniz adın postaya verilmiştir…”

İmza CHP Genel Sekreteri..

Başka bir belge.
chp-tc-belgesi-2.jpg

Tarih aynı. 4 Haziran 1935.

Sayı 509.

Yine dönemin iktidarı CHP’nin Genel Sekreterliğinden yazılmış resmi yazı.

“Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı” diye başlıyor..

Hani T.C nerede ?

İktidarda CHP, hükümet CHP, devlet CHP.

Kısacası Türkiye’de herşeyin CHP olduğu dönem..

İsmet İnönü Başbakan..

Yazışmalarda T.C kullanılmıyor.