BIST 10.895
DOLAR 32,17
EURO 34,94
ALTIN 2.504,64
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İspanya GP’sinde 7 yıllık hasret sonlandı

Formula 1 İspanya Grand Prix'inde birinci olan Ferrari pilotu Fernando Alonso evinde 7 yıllık hasrete son verdi.

Abone ol

İspanya'da, Ferrari pilotu Fernando Alonso kazanan isim oldu. Alonso son olarak sezonun üçüncü yarışı olan Çin GP'sini de kazanmıştı.

Yarışı Lotus Takımı'ndan Kimi Raikkonen ikinci sırada tamamlarken bir diğer Ferrari pilotu Felipe Massa podyumdaki üçüncü isim oldu.

İspanya'nın ünlü Katalunya Pisti'nde 66 tur üzerinden koşulan yarışa beşinci sırada başlayan Alonso, henüz ilk turda iki rakibini geride bıraktı. İlk pit-stop'lar sonrası liderliğe yükselen İspanyol pilot, yarışın geri kalanında da liderliği kaptırmadı.
Alonso, Lotus'tan Kimi Raikkonen'in 9.3 saniye önünde damalı bayrağı ilk gören isim olurken kariyerinin 32'nci yarış zaferine ulaştı. Alonso, 7 yıl sonra ilk kez kendi seyircisi önünde kazanma başarısı gösterdi. Haliyle, 4.655 metre uzunluğundaki Katalunya Pisti'nde yer yerinden oynadı.

Lastikleri korumanın büyük önem taşıdığı pistte 4 pit-stop stratejisiyle yarışan Ferrari, Alonso'nun birinciliği dışında Massa'nın üçüncülüğüyle de sevindi. Yarışa dokuzuncu sırada başlayan diğer Massa, takım arkadaşının 26 saniye arkasında damalı bayrağı gördü. 3 pit-stop yapan Raikkonen, her zamanki sakinliğiyle "Buz Adam" lakabının haklılığını gösterdi. Bu yıl sergilediği asi tutumla yavaş yavaş şimşekleri üzerine çekmeye başlayan Red Bull Renault pilotu ve son şampiyon Sebastian Vettel, Alonso'nun neredeyse 40 saniye ardından dördüncü olarak bu yarışta podyuma çıkamadı. Sıralamalarda pole pozisyonda yer alan Nico Rosberg, altıncı sırada finişe gelirken, diğer bir Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise ikinci başladığı yarışı 12'nci sırada noktaladı. Bu sonuçlara göre Pilotlar Şampiyonası'nda puan farkı dörde düşmüş olsa da Vettel hala 89 puanla Raikkonen'in önünde liderliğini sürdürüyor.