BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Skibbeden UEFA yorumu

Galatasaray Teknik Direktörü Skibbe, dengeli bir grupta olduklarını belirterek yol haritalarını açıkladı.

Abone ol

Galatasaray TV’de yayınlanan, “Teknik Yorum” programına katılan Teknik Direktör Michael Skibbe, UEFA Kupası’ndaki şanslarını değerlendirip, umutlu açıklamalar yaptı. Alman hoca gruptan çıkabilmek için öncelikle Olympiakos ve Metalist’le İstanbul’da oynayacakları maçları kazanmaları gerektiğine dikkat çekti.

UEFA’da tüm grupların dengeli olduğunu belirten Skibbe, “Grupta Benfica ve Olympiakos, Avrupa kupalarında tecrübeli olan takımlar. Metalist, Beşiktaş’a kötü bir tecrübe yaşattı. Yakından tanıdığım Hertha Berlin de oturmuş bir takım. Pantelic, Voronin, Rafael gibi oyunculara sahipler. Bizim ilk maçımız Olympiakos’la. Gruba iyi bir başlangıç yapmamız lazım. İşimizi şansa bırakmamak için evimizde oynayacağımız iki maçı da kazanmamız gerekiyor. Ancak grupta iki dezavantajımız var. Birincisi son haftayı maç yapmadan geçeceğiz. İkincisi ise son maçı Hertha Berlin’le deplasmanda yapacağız” diye konuştu.

‘Olympiakos zor rakip’

Michael Skibbe, Olympiakos’un tıpkı Galatasaray gibi Şampiyonlar Ligi’ne 3. ön eleme turunda veda ettiğini hatırlatarak, Yunan ekibinin kendi liginde son 10 yılda 9 kez şampiyon olduğunu söyledi.
Alman hoca, “Kovacevic ve Diogo gibi bir oyuncuları var. Rakibimizi takibe aldık. Evinde oynadığı futbolu dışarıya yansıtamıyor, ama deplasmanda bu başarıya elde edebilecek bir takım. Önlemleri buna göre alacağız” ifadelerini kullandı.

‘Bursa’da yorgunduk’

Michael Skibbe, puansız döndükleri Bursa deplasmanında Mehmet Topal, Linderoth ve Barış Özbek gibi defansif orta saha oyuncularını aradıklarına dikkat çekti, “Böyle üst düzey maçlara eksik çıkmamak gerekiyor. Rakibe kontratak şansı da vermemeliydik, ama biz verdik” dedi. Genç hoca, “Bursa’da ilk şut devrenin son saniyelerinde geldi. Bu maçta en önemli eksiklik neydi?” sorusuna ise “Oyunda öncelikle tazelik eksikti. Yani takımda yorgunluk belirtileri vardı. Üst üste yaptığımız maçlar yüzünden hırslı, istekli takım sahada yoktu” yanıtını verdi.

‘Ağrı kesici yaptık’

Skibbe, Bursaspor maçında Arda’nın iğneyle sahaya çıkması konusunda yapılan eleştirileri de yanıtladı. Cim-Bom’un teknik patronu, “Arda, Bellinzona maçında sırtına bir darbe almıştı. Biz Bursa’da performansını artırmak için değil, acısını azaltmak için Arda’ya iğne yaptırdık” yanıtını verdi. Skibbe, Trabzonspor’u yenerek puan farkının açılmasına izin vermek istemediklerini sözlerine ekledi.

Cim-Bom’da çifte mesai

Süper Lig’de önümüzdeki hafta Trabzonspor’u ağırlayacak olan Galatasaray çift idmanla hazırlıklarını sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, Teknik Direktör Michael Skibbe yönetiminde basın ve taraftara kapalı olarak gerçekleştirilen günün ilk antrenmanında sarı-kırmızılı futbolcuların dayanıklılık koşularının ardından fitness salonunda kuvvet çalışmaları yaptığı bildirildi. Gribal enfeksiyon geçiren Aykut’un dinlendiği, Mehmet Topal, Ferdi, Uğur Uçar, Orkun, Emre Güngör ve Murat Akça’nın ise tedavilerinin ardından salonda çalıştıkları ifade edildi. Milli takım kamplarına çağrılan oyuncuların yanı sıra izinli olan Linderoth, Kewell ve Nonda idmanda yer almadı. Sadece 7 oyuncuyla antrenman yapabilen Cim-Bom akşam antrenmanında topla çalışmalar gerçekleştirdi