BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.400,38
HABER /  GÜNCEL

Şizofreni hastası dehşet saçtı!

Mersin'de 4 kişi "alacak meselesi" yüzünden tartıştıkları genci, portakal bahçesinde üzerine benzin dökerek yaktı.

Abone ol

Kayseri'de özel bir rehabilitasyon merkezinde kalan şizofren hastası, boğazını kestiği oda arkadaşını 10 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Olayda bir kişi de yaralandı.

Erkilet Bulvarı'nda bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavi gören 40 yaşındaki şizofren hastası N.T., dün gece birlikte kaldığı oda arkadaşı 51 yaşındaki F.Ç.'ye saldırdı. Elinde çakı ile N.T., önce F.Ç'nin boğazını kesti, ardından da 10 yerinden bıçakla yaraladı. Çığlık sesleri üzerine yan odada bulunan 35 yaşındaki Y.D. odaya koştu. Ancak N.T., bu kez de elindeki çakı ile Y.D'ye saldırarak yaraladı.

Kısa süre sonra olay yerine koşan görevliler, N.T'yi etkisiz hale getirdi.

Ağır yaralanan F.Ç. ile Y.D., ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan F.Ç., doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı, Y.D.'ye ise ayakta müdahale edildi.

Olay sonrasında yakalanarak gözaltına alınan N.T.'nin sorgusunun ise devam ettiği bildirildi

TARTIŞTIKLARI GENCİ DİRİ DİRİ YAKTILAR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Mersin'de 4 kişi "alacak meselesi" yüzünden tartıştıkları genci, portakal bahçesinde üzerine benzin dökerek yaktı.

İshak T. (18), Fatih Ö. (20), İbrahim T. ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, aralarından birinin telefonunu zorla alarak parasını vermediğini öne sürdükleri Abdülhakim A'yı (25), iddiaya göre konuşmak

için Güneş Mahallesi'ndeki portakal bahçesine çağırdı.

Burada 4 genç ve Abdulhakim A. arasında alacak meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine gençler yanlarında getirdikleri benzini Abdülhakim A'nın üzerine dökerek ateşe verdi.

Bir anda alevler içerisinde kalan Abdülhakim A. vatandaşların müdahalesi ile söndürüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından Mersin Devlet Hastanesine kaldırılan Abdulhakim A'nın vücudunun yüzde 40'ının yandığı bildirildi.

Abdulhakim A. yapılan ilk tedavisinin ardından çevre hastanelerin yanık ünitelerinde yer olmaması nedeniyle ambulansla Adana'ya, oradan da hava ambulansı ile Ankara'ya sevk edildi.

Olaydan sonra kaçan şüphelilerden İshak T, Fatih Ö. ve İbrahim T. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

Polis kaçan diğer şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

ÖNCE TECAVÜZ ETTİLER SONRA SATTILAR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Amasya'da 13 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi D.K. adlı kızı erkeklere sattığı ve cinsel ilişkiye girdikleri iddiasıyla yargılanan 1'i kadın toplam 11 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya askerde olan sanıklardan 1'i katılmazken, D.K., ve ailesi duruşmaya geldi. Mahkeme heyeti sanık avukatlarının talebi doğrultusunda duruşmayı gizli olarak yaptı. Sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

Amasya'da infial uyandıran olay, geçen Mart ayında Iraklı Zinah Ali F. 'nin eşi Mohanad Najm A. tarafından bıçaklanması sonucunda ortaya çıktı. Olay anında evde bulunan 2 erkekle eşinin ilişkisi olduğu ve kendisini aldattığını düşünen Mohanad Najm A., eşini bıçakla dizinden yaraladı. Bu sırada evde bulunan iki erkek ile D.K. kaçtı. Yaralama olayını araştıran polis, olay anında evde bulunan D.K. ile kaportacı Hakan Ö.E. (32) ve arkadaşı Muhsin Ü. (32) ifadelerine başvurdu. 2 kişi, Iraklı kadınla ilişkisi olmadığını evde bulunan D.K. adındaki kızla para karşılığı ilişkiye girmek için bulunduklarını söyledi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren Amasya Emniyet Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, D.K'nın ifadesini aldı. Küçük kız, ifadesinde Iraklı komşuları Zinah Ali F.'nin kendisini para karşılığı cinsel ilişkiye girmesi için erkeklere sattığını belirterek şikayetçi oldu. Bunun üzerine Zinah Ali F. ile evde bulunan Hakan Ö.E. tutuklanırken, D.K'nın küçük olduğunu fark edip tokat atan Muhsin Ü. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı derinleştiren polis, içlerinde Valilik İl İdare Kurulu Müdürü Bekir I. (59) ile küçük kızın öz dayısı olan 20 yaşındaki Hurşit A. ile birlikte emekli olan Yaşar Ç. (58), kömürcü Mehmet U. (52), emekli Ayhan B. (58), esnaf Sinan S. (46), emekli Hüseyin Ç. (65), otobüs şoförü Mustafa K. (31), esnaf Yahya K. (39) tutuklandı. Mağdur kızın ifadeleri doğrultusunda geçen ay yapılan ikinci operasyonda gözaltına alınan 14 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DURUŞMA GİZLİ YAPILDI
Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu olmasına rağmen askerde bulunan ve D.K'ya 11 yaşındayken tecavüz ettiği ileri sürülen öz dayı Hurşit A. katılmazken, biri kadın diğer 11 tutuklu sanık hazır bulundu. Mahkemeye küçük kız, annesi Zakine K. (35) ve babası Dursun K. (38) da katıldı. Sanık avukatları duruşmanın genel ahlak ve adaba aykırı durumlar içerdiğini belirterek ilk celsenin gizli yapılmasını istedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı hakim gizlilik kararı verip salonda bulunan sanık ve mağdur yakınlarını dışarıya çıkarırken, Iraklı sanık Zinah Ali F. tercüman aracılığıyla ifade verdi.

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Yaklaşık 7 saat süren ve bir kez ara verilen duruşmaya katılan sanıklar küçük kızla cinsel ilişkiye girdiklerini kabul etmedi. Duruşmada psikolog nezaretinde ifade veren D.K ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtirken, 18 ayda 35-40 kişiyle cinsel ilişkiye girdiğini zorlama olmadığını anlatırken, mahkeme mağdur kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozlup bozulmadığının araştırılması için duruşmayı erteledi.

ÇIKAN TARTIŞMA KANLI BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Malatya'da çıkan tartışmada 1 kişi bıçaklanarak öldürüldü

Olay, Fırat Mahallesi 28'inci Sokak'ta dün gece gece geç saatlerde meydana geldi. 19 yaşındaki T.E. ve 17 yaşındaki S.Y., alkollü içki almaya baladı. Bir süre sonra bu kişeliren yanında bulunan S.Y.'nin amcasının oğlu 16 yaşındaki Vahap Yılmaz ile T.E. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine T.E., Yılmaz'ı bıçaklayarak ağır yaraladıktan sonra kaçtı. Bu sabah Vahap Yılmaz'ın hareketsiz yerde yattığını görenler polise bilgi verdi. Ambulansla Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Vahap Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Emniyet Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri, kaçan T.E. ve Vahap Yılmaz'ın amcasının oğlu S.Y., Mişmiş Park Fuar Alanı'nda içki içerken yakaladı. Şüphelilerden T.E., sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

BAŞINA SOPAYLA VURARAK ÖLDÜRDÜLER

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da 76 yaşındaki Dursun A. evinin arkasında tamir yaptığı atölyesinde başına sopayla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Polis Altınsoy ile cinayet günü kavga eden kızı 29 yaşındaki Z.G.A. ile sevgilisi 25 yaşındaki O.T.'yi gözaltına aldı. Zanlılar suçlamaları kabul etmedi.

Olay İlkadım İlçesi Selahiye Mahallesi'nde dün akşam meydana geldi. İddiaya göre antikacılıkla uğraşan ve tamircilik yapan Dursun A.'nın cesedi, evinin arkasındaki çalışma atölyesinde komşuları tarafından bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis Dursun A.'nın başına kalın bir sopayla bir çok kez vurularak öldürüldüğünü belirledi. Dursun A.'nın ceseti otopsi yapılmak üzere Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, ikinci eşinden olan kızı Z.G.A. ile çalıştığı kuaförün sahibi olan ve 4 yıldır birlikte olduğu O.T gözaltına alındı. Genç kadının sevgilisiyle evlenmelerine izin vermeyen babasıyla tartıştığı belirlendi. İki sevgili polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.

SAYISAL LOTO BUNALIMI İNTİHARA SÜRÜKLEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, ailesi hurdacılık yapan 27 yaşındaki Hacire Gezgin, bunalıma girince, bir anda önüne çıkıp beklediği Aliağa Cumaovası metro treninin altında kalarak can verdi

İzmir'de yaşayan genç kızın, maddi durumlarını beğenmiyor ve "Sayısal loto neden bize çıkmıyor" diye çevresine yakınıyordu. 1.5 ay önce de canına kıymak istediği öğrenildi.

Olay, bugün, saat 10.00 sıralarında, Şemikler Metro İstasyonu yakınlarında meydana geldi. Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Ayhan Gezgin'in 27 yaşındaki bekar kızı Hacire Gezgin, çöp atmak için evlerinden çıktı.

Bir süre sonra evlerinin yakınındaki korkulukları aşıp rayların üzerine gelen genç kız, bir anda önüne çıkıp beklediği, Cihat Yeşil'in makinistliğini yaptığı Aliağa-Cumaovası seferini yapan metro treninin altında kaldı. Makinist ve güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, bir süre fabrikada çalıştıktan sonra işsiz kalan Gezgin'in metro vagonu altında yaşamını yitirdiğini belirledi. Olayın duyulması üzerine gelen baba Ayhan, anne Güler Gezgin, gözyaşlarına boğulurken, yakınları tarafından güçlükle teskin edildi.

DERT YANIYORDU

Kızının cesedini görünce şok geçiren baba Ayhan Gezgin, "Sabah evden çöp atmak için çıkmış. Sonra bu acı haber ulaştı, hemen koştum. Ama geç olmuştu. Kızım sürekli dert yanıyordu. "Bizim neden maddi durumumuz iyi değil, neden bize sayısal loto çıkmıyor?' şeklinde. Bizleri de beğenmiyordu. 1.5 ay önce de ilaç içip canına kıymak istemişti. Üzgünüm" diye konuştu. Kaza nedeniyle aksayan metro seferleri, nöbetçi savcının incelemesi ve Gezgin'in cenazesinin, İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılmasının ardından normale döndü.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Bu arada kaza yerinde toplanan vatandaşlar, demiryolu hattı boyunca devam eden duvar ve korkuluğun istasyona yakın bir bölgede bir yerde açık bırakıldığını çocukların veya tehlikenin farkında olmayan kişilerin buradan rahatlıkla rayların üzerine çıkabildiğini söyleyip biran önce kapatılması gerektiğini dile getirdi. Polis, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

ARAZİ SULARINA KAN KARIŞTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

 Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, arazi sulaması yüzünden iki aile arasında çıkan kavgada, 10 kişi av tüfeğiyle yaralandı.

İlçeye bağlı Ovacık ve Bağarası köylerinde yaşayan Ertan ve Bilgin aileleri arasında arazi sulaması nedeniyle çıkan kavgada her iki aileden 10 kişi av tüfeğiyle vurularak yaralandı. Polis ve jandarma ekipleri, havaya uyarı ateşi açarak kavgayı önledi.

İbrahim E. (33), Ferdi E. (26), Ercan E. (20), Gaffari E. (55) ve Kasım E. (20) Adıyaman Devlet Hastanesine, Mehmet B. (61), Necmettin B. (49), Abdurrahman B. (35), Hidayet B. (35) ve Mehmet Ş. (30), Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralılardan Gaffari E. ve Mehmet B'nin hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.