BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

Sizce kürsüde kim konuşuyor çok şaşıracaksınız!

Esenler'deki okul açılış töreninde kürsüye çıkan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili'yi görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bilgili, Kemal Kılıçdaroğlu zannedildi.

Abone ol

Esenler Atışalanı Ortaokulu'nda düzenlenen törenle 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılışı yapıldı. Açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na benzerliğiyle şaşırttı.

Törene, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.  

            

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından devam eden törende, okul korosunca müzik-şiir dinletisi ve folklorik dans gösterisi yapıldı.               

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bilgili, törende yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın dün "Nesil yetiştirmek, medeniyet inşa etmektir" şeklinde bir mesaj yayımladığını hatırlatarak, MEB'in amacının da nesil yetiştirmek ve medeniyet inşa etmek olduğunu söyledi.

Bunun için de öğrencilerin mutluluğunu esas aldıklarını anlatan Bilgili, "Öğrencilerimizin mutluluğunu nasıl inşa edeceğiz? Başta öğretmenlerimizle, sonra velilerimizle sonra eğitim ortamı dediğimiz okul ortamlarımızda hep birlikte onların iyi yetişmesi, vatanına milletine bağlı fedakar nesil olarak yetiştirmelerini sağlamaya çalışacağız. 15 Temmuz sosyolojik olarak bu ülkede yaşayan insanların zihninde millet ve devlet olmanın, vatan sevmenin, vatan müdafaasının ne anlama geldiğini bir kez daha pekiştirdi. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilerimize vatanın ne demek olduğunu, barışın, özgürlüğün ne demek olduğunu ve bunların kutsal değerler olduğunu öğretiyoruz. 15 Temmuz'dan sonra bu değerleri korumak için gerekirse canımızı feda edebilmeyi de öğretmeye çalışıyoruz. İşte bu hafta tüm Türkiye'de 15 Temmuz ruhunu yaşatmak için bir haftalık program hazırlandı ve öğrencilerimiz 15 Temmuz ruhunu bizatihi öğrenmeye ve yaşamaya çalışacak." diye konuştu.