BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,00
ALTIN 2.516,60
HABER /  GÜNCEL

Sivasspor tam kadro sahaya çıkıyor

Spor Toto Süper Lig'de 2010-11 sezonunun şampiyonunu belirleyecek olan Sivasspor-Fenerbahçe maçı için geri sayım başladı.

Abone ol

Ligin en kritik maçının oynanacağı Sivas'ta tüm gözler son 90 dakikaya çevrildi. Özellikle Fenerbahçe taraftarı maç için kente akın ediyor. Maç hazırlıklarını sürdüren Sivasspor, yarın oynanacak olan karşılaşmaya tam kadro ile çıkacak.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un 79 puanla son haftaya girdikleri şampiyonluk yarışının düğümünü çözecek ön önemli maç yarın akşam Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak. Hafta başından beri büyük hareketliliğin yaşandığı kentte maç heyecanı da zirveye ulaştı. Maçın biletlerine özellikle sarı lacivertli taraftarlar yoğun ilgi gösterirken, tribünlerin tamamının dolması bekleniyor.

ÇALIMBAY: SEZONU SİVASSPOR'A YAKIŞAN BİR OYUNLA TAMAMLAYACAĞIZ

Hafta başından beri yoğun bir şekilde çalışan kırmızı beyazlılarda teknik direktör Rıza Çalımbay, Sivasspor olarak sahaya çıktıklarında ellerinden gelen tüm mücadeleyi göstererek, Sivasspor'a yakışan bir oyunla sezonu tamamlayacaklarını söyledi. Hiçbir şaibeye meydan vermeyecek şekilde ve sadece kendi taraftarlarını mutlu etmek için mücadele edeceklerini belirten Çalımbay, ligin son maçının önemini tüm Türkiye'nin bildiğini, kendilerinin de bu sorumluluğu taşımak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini tekrarladı.

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise kentin önemli bir maça sahne olacağını belirterek, Sivasspor'un her takıma eşit mesafede bulunduğunu, futbolun doğruları adına ve Sivasspor'un 'Yiğido' lakabına uygun bir şekilde mücadele edeceklerini, sonunda ise kim şampiyon olursa olsun onu tebrik edeceklerini ifade etti.

FENERBAHÇELİ AKINI

Son maçın biletlerinin satışa çıktığı günden itibaren Sivas'ta Fenerbahçeli taraftarların hareketliliği yaşandı. Sivasspor taraftarı maça fazla ilgi göstermezken, gerek İstanbul, gerekse komşu kentlerden taraftarların maçı izlemek ve maç sırasında Sivas'ta bulunmak üzere kente geldikleri gözlendi. Yarın özellikle İstanbul'dan çok sayıda taraftarın gelmesi bekleniyor. Maça olan yoğun ilgi nedeni ile kentteki otellerde ve kamu kuruluşlarının misafirhanelerinde yer kalmadı.

Maça gelenlerin rahat etmesi ve bütün ihtiyaçlarını karşılamaları amacı ile Sivas Belediyesi'nin kentteki işyerlerinin maç günü sabaha kadar açık tutulmasını kararlaştırdı. Ticaret ve Sanayi Odası ise kentin tanıtımı için broşürler hazırlattı. Bu broşürlerde kentin gezilecek tarihi ve turistik yörleri, yöresel lezzetleri ile eğlence mekanları yer aldı. Maç için rakip taraftarlara ayrılan ve 50 liradan satılan kale arkası tribünü biletleri tükenirken, 250 liralık maraton ve 400 liralık VIP tribünü biletlerinin satışı sürüyor. Bu biletlerin de maç saatine kadar bitmesi bekleniyor. Öte yandan sezonun son maçına gitmek istemeyen bazı Sivassporlu taraftarların da ellerindeki sezonluk kombine biletlerini isteyenlere sattıkları öğrenildi.

GENİŞ ÖNLEMLER ALINDI

Maçta herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve Fenerbahçe kulübünün de Federasyon'a güvenlik konusunda yaptığı başvuru sonrası maçla ilgili tedbirler de artırıldı. Maç sırasında yaklaşık bin polis memuru görev yapacak, ayrıca 300 özel güvenlik görevlisi de saha içerisinde yer alacak. Maç öncesi ve sonrası herhangi bir kargaşa ve yoğunluk yaşanmaması için stadyum otoparkına özel araçlar ve basın araçları alınmayacak. Stat etrafındaki bazı cadde ve sokaklar da trafiğe kapatılacak.

MUHTEMEL ONBİR

Sivasspor'un yarınki Fenerbahçe karşılaşmasına Korcan- Uğur, Sedat, Navratil, Hayrettin- Mehmet Nas, Kadir, Erman, Grosicki- Pedriel ve Eneramo ideal onbiri ile çıkması bekleniyor. Sözleşmesi fesh edilen Kamanan, izinli olan Sandro ile sözleşme süresi sona eren ve kadroya alınmayan yedek kaleci Kamenar maç kadrosunda yer almayacak.