BIST 10.875
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.504,58
HABER /  GÜNCEL

11 ayda 36 kiloyu nasıl verdi?

Kayseri'de kilo sorunu yaşayan ev kadını 55 yaşındaki Mübeccel Onur, 11 ayda 36 kilo vererek 106 kilodan 70 kiloya düştü.

Abone ol

Kayseri'de kilo sorunu yaşayan ev kadını 55 yaşındaki Mübeccel Onur, diyetisyen kontrolünde 11 ayda 36 kilo vererek 106 kilodan 70 kiloya düştü. Mübeccel Onur'un kilo vermesini sağlayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hümeyra Taşçıoğlu, diyet vermenin aç kalmak anlamına gelmediğini söyledi.

Mübeccel Onur, aşırı kilonun beraberinde getirdiği kolestrol, yüksek tansiyon ve kan şekerindeki yükselmeden kurtulmak için Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hümeyra Taşçıoğlu’na başvurdu. Yapılan testlerin artından diyet programına başlayan Mübeccel Onur, 11 ayda 106 kilodan 70 kiloya düştü. Diyetisyen Hümeyra Taşçıoğlu uyguladığı programla ilgili şunları söyledi:

"Hastamıza bioempedans analizi cihazıyla ölçüm yapılarak, vücudundaki yağ, kas, su, kemik ağırlığı, metabolizma hızı, metabolizma yaşı, vücut tipi, karın bölgesi, kollar ve bacaklarındaki yağın ve kasın dağılımı, vücudundaki mineral miktarı, protein miktarı ve ödem durumu gibi parametreler belirlendi. Kan tahlilleri, eşlik eden diğer hastalıkları, yaşam koşulları, kişisel özellikleri gibi kriterler baz alınarak tıbbi beslenme tedavisi planlandı. Haftalık görüşmeler eşliğinde, her geldiğinde bioempedans analizi yapılarak son duruma ve hastamızın da isteklerine göre diyeti devamlı değiştirildi. 11 ay gibi bir sürede 36 kilo veren hastamız kilosunu korumaya devam etmektedir."

'DİYET AZ YEMEK DEĞİLDİR'
Kişinin sağlık durumu ve yaşam koşullarına göre, diyet süreci boyunca uygulanan sağlıklı beslenme tarzının hayata geçirilmesinin hiç de zor olmadığını anlatan Diyetisyen Hümeyra Taşçıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz kişinin diyetini hazırlarken, her kişiye özel olarak alışkanlıkları ve zevklerini de göze alarak planlama yapıyoruz. Bu yüzden diyet süreci bittiğinde kişi bunu otomatik olarak hayatına da geçirmiş oluyor. Şunu da belirtmek isterim ki, diyette yeri geldiğinde pizza da yiyoruz, hamburger de, kebap da. Yemek yemek aynı zamanda sosyal ortamları da içerisine aldığından, diyeti sosyal hayatımıza göre dizayn etmek gerçekten mümkündür."