BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sivasspor maçı böyle satın alınmış!

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın Sivasspor maçı ile ilgili verdiği özel talimat polis kayıtlarında yer aldı

Abone ol

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Sivassporla 22 Mayıs’ta oynanan şampiyonluk maçı öncesinde, şike girişimlerinde bulunduğu ve yönetici İlhan Ekşioğlu’na Sivassporlu futbolcuları ayarlaması için talimat verdiği iddia edildi.

İrtibatı kurmak üzere ise Yıldırım’ın sağ kolu Bülent İbrahim İşçen ile Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi görevlendirildi. Vatan gazetesinin haberine göre, fiziki takibe alınan Çelebi’nin, 20 Mayıs’ta Sivas’a gittiği, burada Sivasspor yönecileri ile buluştuğu tespit edildi. Çelebi, aynı günün akşamında bazı Sivassporlu futbolcularla Büyük Otel’de görüştü. Telefon konuşmalarını ise polis kaydetti.

İŞTE O KONUŞMA

13.05.2011 Bülent İbrahim İşçen: O arkadaş ile görüştüm. Sen hiç merak etme. O Hamsi tarafı da var ya abi. Onlar da şey yapıyorlarmış, baskı yapıyorlarmış. Biz bunu engelleyeceğiz dedim. Aziz Yıldırım: Bence şeyi Ahmet’i (Çelebi) de gönder.

13.05.2011 İşçen: O arkadaş caddede beni bekliyor. Yıldırım: Sen bak o .... söyle bize yardım etsinler. Tamam mı? Yani belli etmeden yardım etsinler. İşçen: Tabii ağabeyciğim tabii, sen rahat ol...

15.05.2011 İşçen: Görüştüm. Gidecek fiyat konuşacak. ‘Bizzat kendim görüşeceğim’ dedi. Sen hiç merak etme. Yıldırım: Ahmet’i (Çelebi) de gönder. İşçen: Abi tabii gidiyor. 5 gün orada olacak. Kampta. ‘Yapamazsan Aziz abiye selam verme’ dedim.

15.05.2011 Başak (Menajer): Nasıl geçti? Çelebi: İyi valla herhalde yani 200 milyara bağlayacağız.

17.05.2011 Mecnur Otyakmaz (Sivas Başkanı): “Paramı gönderin kardeşim. Çok çabuk paramı gönderin” İşcen: “Tamam dayıcığım emrin olur. Pantolonu sıyır desen pantolonumu sıyıracağım”

22.05.2011 Sefer Yılmaz (Eskişehirspor Ant. Yrd.): Ne yaptınız? Mehmet Yıldız (Futbolcu) : Ne yapayım Fenerbahçe’yi şampiyon yaptık gidiyorum. Sefer Yılmaz: Oğlum orda kafayı çakıp atsana gölü ya. Sen ayakta duruyorsun, ayakta vuramazdın topa. Mehmet Yıldız: Ne gölü ya ben oraya gol atmaya gitmedim ki. Ben oraya bulunmaya gittim.

2006'DAKİ ARAÇ KURŞUNLAMA DA SORULDU 

Soruşturmaya, Rusya ’nın Rubin Kazan takımında oynayan Gökdeniz Karadeniz ’in Fenerbahçe’ye gerçekleşmeyen transferi de girdi. Gözaltındaki Fatih Tekke’nin menajeri Özcan Üstüntaş’a bu konuyu soran polis, “Gökdeniz’in Fenerbahçe’ye transferi için düzenlenen sözleşmede Aziz Yıldırım, Gökdeniz ve Olgun Peker’in imzaları var. Fakat Gökdeniz hiç Fenerbahçe’de oynamamış. Sözleşmenin yapıldığı tarih, Gökdeniz’in aracının kurşunlanması olayının gerçekleştiği tarihlere denk geliyor. Bilginiz var mı? ” dedi.

Emniyet, Gökdeniz ’le imzalandığı bilinen ancak yürürlüğe girmeyen sözleşme için 30 Ocak 2006 yılında gerçekleşen araç kurşunlanma olayının zamanlamasına dikkat çekiyor.