BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.429,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de öyle bir deprem tatbikatı yapıldı ki...

Şişli Belediyesi felaketin yıldönümünde ilçe halkının deprem refleksini ölçtü.

Abone ol

Şişli Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminin 13.yılında, olası bir depreme karşı ilçede yaşayan vatandaşları uyarmak için deprem tatbikatı yaptı. Belediyeye bağlı “Mahalle Afet Gönüllüleri” tarafından gerçekleştirilen tatbikat, gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu. 

Şişli Belediyesi’nin afetlerden korunmak ve meydana gelecek zararların azaltılması için afet bilinci yüksek bir toplum oluşturmak amacıyla oluşturduğu Mahalle Afet Gönüllüleri, dün gece Kuştepe Mahallesi’nde deprem tatbikatı yaptı.

DEPREM ANINI YAŞATTI

Mahalledeki boş bir arsada gerçekleştirilen tatbikat, deprem gürültüsüyle başladı. Ardından sis bombaları atıldı, yangın çıktı. Belediyenin özel kıyafetli Mahalle Afet Gönüllüleri, kısa süre sonra olay yerine gelerek yangını söndürdü. Daha sonra beton kesme makineleriyle enkaz altındaki yaralıları çıkaran ekipler, apartmanlarda mahsur kalan yurttaşları da ip merdiven ve sedyeyle indirerek kurtardılar.

Sağlık ekipleri de deprem bölgesinde çadır kurarak seyyar hastane oluşturdu ve yaralılara acil ilk yardım müdahalesi yaptı. Yaralılar daha sonra belediye ambülânsları tarafından çevredeki hastanelere taşındı.

SARIGÜL YÖNETTİ

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün bizzat katılarak yönettiği tatbikat, bölgede oturan yurttaşlar tarafından da ilgi ve heyecanla izlendi. Sarıgül, tatbikattan sonra yaptığı açıklamada, amaçlarının muhtemel bir depreme karşı yurttaşları hazırlamak ve duyarlı kılmak olduğunu söyledi.

17 Ağustos depreminde kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygıyla andıklarını belirten Sarıgül, “Aynı acıların yaşanmaması için depreme hazırlıklı bir Türkiye arzumuzu yöneticilerimiz ve halkımızla paylaşıyoruz. Deprem gerçeğini unutmamamız ve her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. Gerek deprem öncesi, gerekse deprem sonrası alınacak önlemler, depremi en az kayıpla önlemede vazgeçilmez öneme sahip. Bu nedenle biz Şişli’de 80 kişilik bir Mahalle Afet Gönüllüleri kurduk. Bu ekip dört yıldır eğitim alıyor. Her hafta ilçenin değişik bir mahallesinde tatbikat yaparak yurttaşları bilinçlendiriyoruz” dedi.