BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL

Sis başkenti teslim aldı

Yoğun sis nedeniyle, Esenboğa Havalimanı'nda uçak seferleri yapılamıyor

Abone ol

AA muhabirinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Esenboğa Havalimanı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, öğle saatlerinde bir ara uçuşa açılan havalimanı çevresinde, sisin etkisini artırması ve görüş mesafesinin 200 metreye kadar düşmesi üzerine uçak seferleri tekrar durduruldu.

Liman, uçakların iniş ve kalkışına kapatıldı. Sisin etkisini kaybettiği saatlerde, limanda bekleyen uçakların yarınki uçuşlar için İstanbul'a gitmesi üzerine Esenboğa Havalimanı apronu da boşaldı. Bu gece, sis nedeniyle limana uçak inişinin gerçekleşmeyeceği öğrenildi.

Ayrıca, meteorolojiden gelen uyarılarda, sisin yarın öğle saatlerine kadar devam edeceği belirtildiğinden, sabah seferlerinin de yapılamayacağı kaydedildi.

Sabah saatlerinde artan sis nedeniyle, Esenboğa Havalimanı'nda uçak seferleri durdurulmuş, ancak sisin etkisini kaybetmesiyle saat 15.00 sularında uçuşlar yeniden başlamıştı. Limanda sisin etkisini kaybettiği saatlerde toplam 100'e yakın uçağın iniş ya da kalkış yaptığı belirtildi.