BIST 9.092
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Böyle olur aşiret düğünü

Adana'da Şanlıurfalı bir çiftin düğününde dolarlar havada uçuştu

Abone ol

Adana'da Şanlıurfalı bir çiftin düğününde dolarlar havada uçuşurken gelin ve damada 15 kilogram altın takıldı.

Ahmet Ceylan ve Sakine Erol, Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın kıydığı, İlçe Belediye Başkanı Ömer Topçu ve Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Cevher Cevheri'nin şahitliğini yaptığı nikahla hayatlarını birleştirdi.

Nikahı kıyan Durak'ın evlilik cüzdanını geline vermesinin ardından takı törenine geçildi. Durak ve Topçu, gelin ve damada tüm altın takarken, damadın babası İsa Ceylan geline 2.5 metrelik bir zincir hediye etti. Düğün boyunca gelin ve damada yaklaşık 15 kilogram altın takıldı. Düğüne katılan 15 bin davetliye 50 koyun ve 1.5 ton pirinç kullanılarak yapılan yemek ile çorba ikram edildi.

Eski DYP GİK üyesi baba İsa Ceylan'ın evsahipliğini yaptığı düğün için 250 bin YTL harcandığı belirtildi. Damat Ahmet Ceylan, ailelerinde ilk kez bir kızın başlık parası ödenmeden gelin alındığını söyleyerek, ''Bugün çok mutluyum. Birbirimizi severek evlendik'' dedi.

Törenin ardından Aytaç Durak, Ömer Topçu ve damadın babası İsa Ceylan, nikaha katılan ve yerel kıyafetler içindeki davetlilerle halay çekti. Bu sırada çok sayıda kişi, havaya dolar attı.

Nikah törenine, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Köksal Toptan, AK Parti genel başkan yardımcıları Dengir Mir Mehmet Fırat, Necati Çetinkaya, Haluk İpek, Egemen Bağış, Eski İçişleri Bakanı ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ve bazı milletvekilleri ile belediye başkanları çiçek ve tebrik mesajı gönderdi.