BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sırtına 223 askerin ismini kazıttı

Asker arkadaşlarına söz verdi, eve dönünce sözünü gerçekleştirdi. Şimdi vücudunda tam 223 askerin ismini taşıyor.

Abone ol

Eski asker Shaun Clark, inanılmaz bir söz verdi ve şimdi o sözü tutuyor. Clark, Afganistan'da yaşamını yitiren tüm askerlerin isimlerini, tüm vücuduna kalıcı dövmeyle kazıyor. 

1989 ve 1996 yılları arasında İngiliz ordusunda görev yapan 43 yaşındaki Clark, dün göğsüne ve sırtına 223 askerin ismini kazıttı ve bu acılı işlem tam dört saat sürdü.

İlk isim, Birinci Dünya Savaşı'nın sona erişinin yıldönümü olan 11 Kasım'da iki dakikalık saygı duruşu sırasında kazındı vücuduna.

"Bu çocukların, insanların orada yaptıkları şeyi gerçekten önemsediklerini bilmelerini ve eve dönen yaralı askerler için biraz para toplamayı sağlayabilirsem, çektiğim birkaç günlük acı umurumda olmaz" diyor.

Ailesinin başlangıçta delirdiğini düşündüğünü, ama şimdi kendisini desteklediklerini belirten iki çocuk babası Clark, bu girişiminin askerlere yardım etme amacıyla kurulmuş olan 'Help for Heroes' derneğinin 800 dolar toplayabilmesine yardımcı olmasını umuyor.

Gerekirse her yıl Anma Günü'nde vücudundaki listeyi güncelleyeceğini söyleyen, Clark, "Acılı olacak, ama bu her gün cephedeki askerlerin yaptıklarının yanında hiçbir şey. Vücudunun yarısını önlü arkalı 223 isimle kaplamak kulağa inanılmaz geliyor, ama bu benim o kadınlara ve erkeklere saygı gösterme şeklim ve ben yaşadığım sürece o isimler orada olacak" diye konuşuyor.

Afganistan'da savaşan arkadaşlarının olduğunu anlatan Clark, "Herkes bir şeyler yapıyor, ama ben farklı ve kalıcı olsun istedim" diyor.

Clark'ın dövmelerini ücretsiz olarak Kevin Kent yapıyor. Clark, şu anda görevde olan ve eski askerlerden çok sayıda destek mesajı aldığını da belirtiyor. Bir internet sitesi de açan Clark, şimdiye dek yaklaşık 280 dolar bağış toplamış. Sitede destek mesajları da bulunuyor.

Gazeteport