BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

Sırrı Süreyya Önder'in adayı konuştu

ÖDP Eş Başkanı Alper Taş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayının Taksim Dayanışması üzerinden belirlenmesinin doğru olacağını düşündüklerini belirtti.

Abone ol

HDP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kimin aday olacağı tartışmaları devam ederken, adaylığı sıkça konuşulan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İMC TV'de katıldığı bir programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili konuşup "Benim adayım ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve Mehmet Bekaroğlu" önerisinde bulunmuştu.

Önder'in işaret ettiği ÖDP Eş Başkanı Alper Taş ise konuya ilişkin DİHA'ya değerlendirmede bulundu.

Taş, adayın Taksim Dayanışması üzerinden belirlenmesinin doğru olacağını düşündüklerini belirterek, "Mesele benim, Sırrı Süreyya Önder'in ve benzeri arkadaşların aday olması değil. Bizim için de Önder için de esas olan halkın söz, yetki ve karar sahibi olduğu bir iktidardır" dedi.

Belirlenecek aday için Gezi direnişini işaret eden Taş, "Hepimizin için de yer aldığı Gezi direnişinin ortaya çıkardığı bir örgütlenme var. Taksim Dayanışması var. Bu dayanışma bütün demokrasi güçlerinin içinde yer aldığı bir platform. Bizim önerimiz Gezi'nin işaret ettiği yaklaşımlar üzerinden İstanbul'a dair ortak bir program oluşturmaktır. Yapılması gereken program oluşturulduktan sonra ortak karar ile aday belirlemektir. Bunun Taksim Dayanışması üzerinden belirlenmesinin doğru olacağı düşüncesindeyiz. Gezi direnişi yeni bir siyasi başlangıca işaret ettiyse buradan yol yürümenin doğru olacağı fikrindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.