BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

O parti artık devlet yardımı alamayacak

Yunanistan Parlamentosu, ülkede infiale yol açan ırkçı cinayetin ardından başlayan süreçte, aşırı sağcı Altın Şafak Partisi’ne yapılan devle...

Abone ol

Yunanistan Parlamentosu, ülkede infiale yol açan ırkçı cinayetin ardından başlayan süreçte, aşırı sağcı Altın Şafak Partisi’ne yapılan devlet yardımının kesilmesine karar verdi.
Milletvekilleri, bu çerçevede, terörist eylemlerle bağlantısı olduğu tespit edilen partilere, devlet yardımının kesilmesini sağlayan yeni yasaya onay verdi. 300 koltuklu parlamentoda 235 milletvekilinin "evet" dediği yasa ayrıca, liderleri veya milletvekilleri "suç örgütleri" ile bağlantılı olan partilere yardımların kesilmesini de öngörüyor.
2013’de yapılan son seçimlerde, partilere 11 milyon euro devlet yardımı yapılmış, bunun 873 milyon eurosunu Altın Şafak Partisi almıştı.
Solcu müzisyen cinayetinin ardından Altın Şafak hakkında "organize suç örgütü" soruşturması başlatıldı, parti lideri Nikos Mihaloliakos ve çok sayıda milletvekili gözaltına alındı. Ülkenin üçüncü büyük partisi olan ırkçı Altın Şafak’ın parlamentoda 18 milletvekili bulunuyor.