BIST 10.191
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.403,91
HABER /  POLİTİKA

Sırrı Sakık'tan özür gibi açıklama

Sırrı Sakık hakkındaki eleştirilere yanıt vererek “benim herhangi bir halka saygısızlığım olamaz” dedi.

Abone ol

A Haber’de Zeynep Bayramoğlu’nun sunduğu Gündem Özel’de , CHP ve BDP arasında ırkçılık üzerinden süren söz düellosunu masaya yatırıldı. Programa  telefonla bağlanan Sırrı Sakık hakkındaki eleştirilere yanıt vererek “benim herhangi bir halka saygısızlığım olamaz” dedi.

Sakık, "Beni bilenler iyi bilir. Bir fırtına estiriliyor. 30 yıldır aktif siyasetin içerisindeyim. Hiç bir zaman benim hayatımda ırkçılık yer edinmedi edinmez de. Balkanlardan gelenler de, kafkaslardan gelenler de benim kardeşim. Bir hanımefendinin, 'Biz Kürtlerden üstünüz' deyince, ben de bir tepki gösterdim.

Benim dediğim şuydu. Benim vicdanım bütün kimliklere nötürdür. Hepimiz bu coğrafyada misafiriz. Bu toprakların sahibi halklardır. Faniyiz bizler" diyerek sözlerini düzeltti.

Başbakan Erdoğan’ın İmralı ile görüşmelere kimin gideceğine Adalet Bakanlığı karar verir sözlerini de değerlendiren Sakık, “Sayın Başbakan’dan ricam, bu tür tartışmaları medya üzerinden yapmadan iletişim kurması. Parlamentoda aramızda 20 adım var.” dedi.